Kemi

rettelse af kemirapport hasterrrr

06. november 2010 af annahansen2

Hej har skrevet en rapport om kuldioxid men vil bare lige være sikke på at det jeg har skrevet passer til spørgsmålene og bare er super godt

Spøårgsmål: gassens opbygning, gassens egenskaber, påvisning af gassen og gassens anvendelse

Tak på forhånd :)

Kuldioxid
Hvad er kuldioxid
opbygning: Kuldioxid består af…..
Der findes flere former af Co2:Ved jordens overflade under normale temperaturer er kuldioxid en luftart eller gas. Man kan ikke se den, fordi den er farveløs. Man kan heller ikke lugte den, da den er lugtløs. Til gengæld er den fuldstændig ugiftig i naturlige mængder.
Kuldioxid har den kemiske formel CO2. Denne formel angiver at stoffet er en kemisk struktur, et molekyle, der består af et kulstofatom og to iltatomer. CO2's kemiske struktur giver det den specielle egenskab, at det kan opsuge varmestråling. Det er netop denne egenskab, der gør at CO2 virker som drivhusgas.

Kuldioxid er slutproduktet ved enhver forbrænding af materialer som indeholder kulstof. Det gør alle de typer brændsel, der er dannet af ting, som engang har været levende. Det er fossile mineralske brændsler som kul, olie og gas, der er dannet af levende organismer for millioner af år siden. Biologiske brændsler som træ, halm og korn har til gengæld været levende og voksende organismer kort tid før de bliver brændt af.
Ved afbrænding af ting der indeholder kulstof, bliver der dannet kuldioxid
Gassens egenskaber: Bevis hvad den gør for os/ hvad bruger vi den til?
Kuldioxid er en vigtig byggesten i planter og samtidig en drivhusgas, der holder Jorden varm. Menneskerne har i årtier udledt stigende mængder kuldioxid eller CO2 og derved påvirket koncentrationen og kredsløbet af CO2 på jorden og i atmosfæren. CO2 anses sammen med de øvrige drivhusgasser for at være en medvirkende faktor til klimaændringer.
Påvisning af gassen: Bevis/ beskriv et forsøg
Gasens anvendelse: Hvad skete der når du lavet forsøget?
CO2 giver bundfald i kalkvand.
CO2 får CO2- indikatoren til at skifte farve fra rød til gul.
 


Skriv et svar til: rettelse af kemirapport hasterrrr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.