Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Post- eller senmoderne litteratur?

10. december 2010 af Marierahbaek (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle! :-)

Jeg arbejder lige nu på at redegøre for det senmoderne i litteraturen, som det står i min opgaveformulering. Deri vil jeg først redegøre for, hvorfor det senmoderne afløser det moderne og hvilke fællestræk de deler og hvordan de adskiller sig fra hinanden. I den forbindelse stødte jeg i Litteraturens Veje på en formulering i stil med denne: "Postmodernismen gør op med modernismens tomhed og kriseoplevelse" - men hvor kommer denne tomhed og kriseoplevelse fra? Er det fordi, Nietzsche og Darwin som "afliver" Gud, som jeg også har kunnet læse i Litteraturens Veje, eller er det noget andet der hentydes til her? For dette har jeg simpelthen ikke været i stand til at søge mig frem til.

Derudover er jeg i tvivl om, hvilke betegnelser jeg skal bruge - postmodernisme, postmodernitet, senmodernitet, senmodernisme? For der er en forskel, er der ikke? Min kilde (http://www.colorado.edu/English/courses/ENGL2012Klages/pomo.html) bruger termet 'postmodernism' - men det er vel den engelske betegnelse, og dermed ikke nødvendigvis den betegnelse jeg skal bruge på dansk? For jeg er stødt på et sted, der beskriver post- som dét, der kommer efter det moderne, mens sen- betegner en bevægelse i slutningen af det moderne.
Dertil skal det også lige siges, at den bog jeg senere skal analysere og så om disse karakteristika passer på er City of Glass af Paul Auster - hvis hjælper til uddybning af sagen.

Jeg håber meget, I kan hjælpe mig! :-)


Skriv et svar til: Post- eller senmoderne litteratur?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.