Kemi
Gæring og destillation
Hej
Jeg har kemi b eksamen mandag, og sidder og retter min opgaver. Dog er der et spørgsmål jeg virkelig ikke kan finde ud af. Jeg har siddet med det i meget lang tid, men kan ikke se hvordan man løser den:
Antag at gæringskolbens massetab udelukkende skyldes CO2 udslip. Ud fra reaktionsskemaet kan den dannede alkoholmængde beregnes
Fra mine beregninger er massetabet fra gæringskolben 51,8 g.
Reaktionsskemaet ser sådan her ud:
C12H22O11 + H2O --> 4C2H5OH + 4CO2
Der er brugt sukrose i stedet for glukose i mit forsøg.
Håber der er nogle der kan hjælpe, spørg endelig hvis der er noget jeg mangler at uddybe :)
Svar #1
10. juni 2015 af fibigersdk (Slettet)
Svar #2
10. juni 2015 af Ossing (Slettet)
Tak, jeg gjorde præcis det samme, men konkluderede at det ikke kunne være rigtigt fordi der så kun bliver dannet 27 g ethanol.
Hvis man laver andre beregninger bliver der dannet ca. 50 g.
Kan det passe?
Skriv et svar til: Gæring og destillation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.