Kemi

Gæring og destillation

10. juni 2015 af Ossing (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 
Jeg har kemi b eksamen mandag, og sidder og retter min opgaver. Dog er der et spørgsmål jeg virkelig ikke kan finde ud af. Jeg har siddet med det i meget lang tid, men kan ikke se hvordan man løser den: 

Antag at gæringskolbens massetab udelukkende skyldes COudslip. Ud fra reaktionsskemaet kan den dannede alkoholmængde beregnes

Fra mine beregninger er massetabet fra gæringskolben 51,8 g. 
Reaktionsskemaet ser sådan her ud: 

C12H22O11 + H2O --> 4C2H5OH + 4CO 

Der er brugt sukrose i stedet for glukose i mit forsøg. 

Håber der er nogle der kan hjælpe, spørg endelig hvis der er noget jeg mangler at uddybe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2015 af fibigersdk (Slettet)

Hvis du finder den dannede stofmængde CO2 ud fra formlen n(CO2) = m(CO2)/M(CO2) har du stofmændgen som er lig stofmængden af ethanol. Massen af ethanol findes ved m (ethanol)= M(ethanol) * n(ethanol) = M(ethanol) * n(CO2) = M(ethanol) * (m(CO2)/M(CO2)). Molatmasserne finder du i databogen eller på nettet

Svar #2
10. juni 2015 af Ossing (Slettet)

Tak, jeg gjorde præcis det samme, men konkluderede at det ikke kunne være rigtigt fordi der så kun bliver dannet 27 g ethanol. 
Hvis man laver andre beregninger bliver der dannet ca. 50 g. 
Kan det passe? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2015 af fibigersdk (Slettet)

Jeg får (4* 46/4*44)*51,8 ca 54 g

Svar #4
11. juni 2015 af Ossing (Slettet)

Okay, tusind tak!!


Skriv et svar til: Gæring og destillation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.