Matematik

Hjælp skal til eksamen ;)

15. juni 2011 af Mohamedhassan (Slettet) - Niveau: C-niveau

 14. Andengradsligning
Hvordan løser man en andengradsligning ?
Gør rede for sammenhængen mellem antallet af løsninger til andengradsligningen og andengradspolynomiets graf, parablen.

15. Andengradspolynomier
Gør rede for andengradspolynomiet y = ax2 + bx + c
Fortæl om koefficienternes betydning for grafens udseende.
Forklar desuden, hvordan man finder skæringspunkterne med akserne og udled formlen for toppunktet.

Ved slet ikke hvad jeg skal sige ;


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 af Duffy

Arrrh, ærgerligt....


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2011 af AskTheAfghan

Hvis du ikke ved, hvad du skal sige - så tror jeg, at du ikke har læst noget om det. Hvad venter du på? Læs din matbog.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2011 af AMelev

ad sp 14

Gør rede for løsningsformlen x = (-b ± √d)/(2a), hvor d = b2 -4a·c. Beviset må du have i din bog eller i dine notater fra gennemgangen.

d < 0: Ingen løsninger
d = 0: 1 løsning
d > 0: 2 løsninger

2.gradsligningens løsninger er det samme som x-værdien til parablens skæringspunkter med 1.aksen (y = 0).

Hvis a >0 har parablen grenene opad, så hvis d < 0, ligger parablen helt over 1. aksen osv.

ad sp. 15

y = ax2 + bx + c, a ≠ 0

a angiver stejlheden af parablen:
Hvis a > 0 har parablen grenene opad, og jo større a, des stejlere er grenene
Hvis a < 0 har parablen grenene nedad, og jo større talværdi af a, des stejlere grene

c er værdien i 0, så det angiver, hvor parablen skærer 2.aksen

b angiver, hvordan parablen er flyttet vandret retning. -b/(2a) er 1.koordinat til toppunktet.

d = b2-4ac angiver antallet af skæringspunkter med 1.aksen (jf sp 14).

Skæringspunkterne er løsning til 2.gradsligningen i sp. 14

Udledning af toppunktet må I have gennemgået - står det ikke i din bog?


Skriv et svar til: Hjælp skal til eksamen ;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.