Andre fag

Nå at lave alle lektier på stx..

28. juli 2011 af anonym000

 Hej
har i råd til hvordan man når at lave så mange lektier som muligt?

og hvor mange lektier lave i? 

tak på forhånd


Brugbart svar (3)

Svar #1
28. juli 2011 af KlogeÅse

#0

Mine bedste råd er:

Vær disciplineret (så bliver der mere tid til at holde fri)

Lad være med at udsætte lektiearbejdet til sidste øjeblik (sæt dig ind i, hvad afleveringsopgaverne drejer sig om med det samme, så der er tid til at spørge læreren til råds)

Kom forberedt til timer (for så får du meget mere ud af undervisningen) &

Find meget gerne en eller flere at lave lektier sammen med (det behøver ikke at være den/de samme i alle fag).


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. juli 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Det afhænger helt af, hvordan du disponerer din tid. Et godt råd ville være at starte tidligt på de store opgaver, dvs. nogle dage inden afleveringsdato. Dette giver dig mulighed for at få en masse idéer, da du har længere tid. Samtidig undgår du stress. Derudover skal du sørge for at arbejde koncentreret med dine ting, ellers kan det godt blive svært at forstå helheden i tekstmaterialet.

Det er også vigtigt at du finder nogle kammerater, som er med til at motivere dig, nogle kammerater, som du kan vekselvirke med, altså påvirke hinanden positivt, måske samarbejde om lektierne.


Svar #3
28. juli 2011 af anonym000

 okay :)

- - -

...............


Svar #4
28. juli 2011 af anonym000

 #1 
hvad mener du med forberedt, altså at man skal lave lektier eller hvad?

- - -

...............


Brugbart svar (2)

Svar #5
28. juli 2011 af KlogeÅse

#4 Ja, de almindelige dag-til-dag lektier (læse fra side ditten til datten i dansk eller regne opgave xyz i matematik osv).

De lektier, der ikke er afleveringer.

Det gør undervisningen meget mere interessant og man kan stille kvalificerede spørgsmål i stedet for at det hele går hen over hovedet på en. Langt sjovere for alle parter; også læreren.


Svar #6
28. juli 2011 af anonym000

 okay :)

- - -

...............


Brugbart svar (2)

Svar #7
28. juli 2011 af ramme2 (Slettet)

Lad være med at arbejde med lektier i for lang tid i et stræk, for så falder indlæringskurven ganske drastisk efter fjerde og femte time. Lav i stedet nogle praktiske gøremål ind i mellem lektierne, som skal laves og som ikke kræver for meget koncentration.

Det ovenstående råd gælder dog ikke helt for løsning af skriftlige eksamenssæt. Her opmår man den bedste eksamenstræning, hvis man løser hele sættet på en gang, men dog på bekostning af indlæringskurven.

Det kan også betale sig at bruge tid på efterfølgende at tænke over det man har læst.


Brugbart svar (4)

Svar #8
29. juli 2011 af Walras

Nu er det sådan, at lektiemængden på ungdomsuddannelserne er begrænset, så det bør være muligt at lave dag-til-dag lektierne uden at komme tidsbekneb. Vigtigst af alt, er det at være struktureret. Du bør starte din lektieuge om søndagen, hvor du laver lektier til mandagens timer. Om mandagen kan du da lave lektierne til om tirsdagen. Hvis dette er muligt, er det naturligvis den bedste løsning, for da er ens lektiedage blot forskudt en dag af skoledagene, og det vil altså struktureret ganske lige som skemaet. På den måde opnås en vis kontinuitet.

Desværre er det ikke altid sådan, at det er muligt at gøre det på denne måde. Du vil opleve, at nogle fag (fx historie og dansk), der tager længere tid at forberede sig til end andre fag, hvis det skal gøres ordentligt. Desuden er det sådan, at vi alle har andet at tage os til i livet end skole, så det er muligt, at enkelte aftener er forbrugt på gymnastiske udfoldelser eller eventuelt på at arbejde. Derfor kan det være nødvendigt at omstrukturere, hvis du skal have dit skoleprogram til at hænge sammen med den resterende kalender.

Mit forslag er derfor, at du sætter dig ned (før studiestart) og laver endnu et skema (når du kender skoleskemaet), hvor du skriver ned, hvilke dage og hvad tid du skal lave hvad. Et lektieskema. På den måde kan du strukturere din tid, så du får den til at passe med de andre aftaler i din kalender. Desuden er det en fornuftigt måde at sikre sig på, at du får lavet alle lektierne. Specielt, hvis du helt fra start af vænner dig til, at når der står, at du skal lave historie søndag kl. 19.00, så betyder det, at du skal lave historie. 

Med hensyn til større opgaver har lørdag altid været en hyppig brugt dag til dette. Hvis dette ikke er muligt, må du presse dem ind andensted. Søndag kan eventuelt fungere som "store-lektiedag", men vær påpasselig med sådanne, for det er ofte umådeligt kedeligt (og så får du ikke lavet meget) og desuden er det væsentligt at have god tid til de større opgaver. Husk altid, at start i god tid!

Der er valid forskning, der konkluderer, at menneskets selvdisciplin og viljestyrke hurtigt kan rokkes. Struktur i hverdagen kan være med til at sætte skik på disciplinen. Personligt har jeg både et skoleskema, et lektieskema samt eksamensplaner, hvor der dag for dag står, hvad jeg skal nå og hvad jeg skal lære for, at jeg føler, at jeg er dygtig nok til eksamen. På den måde er jeg sikker på, at jeg er nået alt igennem. Tag gerne ved lære. Jeg gjorde ikke alt dette i gymnasiet, men det ville med statsgaranti have klædt mig at have taget skolen mere seriøst på dette område.


Svar #9
29. juli 2011 af anonym000

 okay, tak for alle de gode svarer :)

- - -

...............


Skriv et svar til: Nå at lave alle lektier på stx..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.