Fysik

hjælp til opgave om atomer

10. marts 2012 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle jeg sidder med en opgave som  driller lidt, kan nemlig ikke få mine udregninger til at stemme med facittet, opgaven lyder følgende:

 

En prøve af et uranholdigt mineral har gamma -aktiviteten 412 bq fra Uran-238. Uran-238 henfalder ved en alfaprocess med halveringstiden 4,47 * 10år,

 

b) beregn halveringskonstanten k:

Jeg har så følgende udregning:

k = ln(2) / T1/2

K = ln(2) / 3,92 * 1013 timer   = 1,768 *1012 (1/timer)        => 491111111,1 s-1

MEN FACIT listen siger: 4,92 * 10-18 

Jeg kan slet ikke få mine udregninger til at stemme med at det skal være opløftet i en minus potens

Nogle som kan finde fejlen?


Svar #1
10. marts 2012 af TheLeresa (Slettet)

Never Mind jeg fandt tastefejlen på lommeregneren! :-)!


Skriv et svar til: hjælp til opgave om atomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.