Fysik

hydrogen atom

03. juni 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

vi betragter et hydrogenatom hvor elektronen befinder sig i den bane hvor hovedkvantetallet n=4

1) bestem elektronens samlede energi og den kinetiske energi

vi benytte formlen: E=(Zeff2/n2)*E0

z=1 og n=4, men kan ikke finde ud af hvordan jeg finder frem til hvad E0 er ?

 

hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af peter lind


Svar #2
03. juni 2012 af ansigtet (Slettet)

forstår det ikke rigtig, (har kigget der før jeg skrev her inde)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2012 af peter lind

ca. 1 side ned fra electron energy levels står der en formel startende med "E =" som du kan bruge


Svar #4
03. juni 2012 af ansigtet (Slettet)

E=-(zke2/2rn ) ???

men kender ikke rn


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2012 af peter lind

Du skal lidt længere ned i filen


Svar #6
03. juni 2012 af ansigtet (Slettet)

En=(Z2Re/n2) men hvad er Re ? så

 

og hjælper den mig med at finde E0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2012 af peter lind

Det står lidt længere oppe. Lidt længere oppe står der også en formel, der er mere direkte at bruge


Svar #8
03. juni 2012 af ansigtet (Slettet)

så har jeg altså ingen ide


Svar #9
03. juni 2012 af ansigtet (Slettet)

fordi hvis den skal hedde noget med E=

og den er en side under overskriften ... så hedder den det jeg skal #4 også sagde du længere nede #6 men så var det længere oppe og så er vi tilbage til #4


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. juni 2012 af peter lind

Du har ikke set ordentlig efter. Midt mellem disse 2 er der også en formel der begynder med  E = -Zkee2/(2rn)  og slutter med -13,6Z2/n2 eV


Svar #11
03. juni 2012 af ansigtet (Slettet)

tror jeg kan se hvad du prøver at sige


Skriv et svar til: hydrogen atom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.