Fysik

Fotoner og atomer

18. juni 2012 af Magnus1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude.

Eksamenslæsningen er begyndt for mit vedkommende, og er gået godt i gang med emnet fotoner og atomer.

Mit spørgsmål lyder derpå: Den energi der eksempelvis rammer en brint-atom, som medføre at der bliver udskilt en foton via. emission i brint-atomet. Er energien en anden foton eller hvordan? Og hvor stammer denne foton fra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2012 af NejTilSvampe

tja.. spiller det nogen rolle rent om det er den samme foton med en anden energi eller bare en anden foton? -(retorisk spørgsmål)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2012 af Jerslev

#0: Ja, energien kommer i form af en anden foton. Fotonen dannes ved et elektronspring fra en højt liggende skal til en lavere liggende.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2012 af mathon

Den et brint-atom tilførte energi, som resulterer i en for atomet exiteret tilstand,
frigøres atter i form af en/flere foton(er), når elektronen springer til et/flere lavere energiniveau(er)

altid så
                       fotonEn
→m = h·c / λ = h·c·Rdb·((1/m2) - (1/n2)) = (13,6 eV)·((1/m2) - (1/n2))      m<n


 


Skriv et svar til: Fotoner og atomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.