Fysik

Lys og atomer

16. december 2012 af zainabmh (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hvordan finder jeg frekvensen af en atom der udsendes fra hydrogenatomet når elektronen springer fra 7 energiniveau til 2 energiniveau?

Jeg har en Formel som lyder E1 = -6,63 * 10^-34 J * s * 3,00 * 10^8 m/s * 1,097 * 10^7 m-1 * 1/1^

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2012 af peter lind

E = h*f hvor h er Plancks konstant og f er frekvensen


Brugbart svar (4)

Svar #2
16. december 2012 af mathon

hydrogenatomet

                                                              Efoton = h • c • Rdb • (m-2 - n-2)

h • c • Rdb = 2,17987·10-18 J

                                                              Efoton = (2,17987·10-18 J) • (2-2 - 7-2) = 5,00·10-19 J = 3,12 eV

                                                              f = Efoton/h = (3,12 eV) / (4,136·10-15 eV·s) = 7,56·1014 Hz

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. december 2012 af mathon

direkte beregning af frekvensen

                                                              f = c/λ = c • (1/λ) = c • Rdb • (m-2 - n-2)
 

   c • Rdb = 3,28984·1015 Hz

                                                              f = (3,28984·1015 Hz) • (2-2 - 7-2) = 7,55·1014 Hz


Skriv et svar til: Lys og atomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.