Matematik

Eksponentiel udvikling

30. december 2012 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 6

Grafen l for en eksponentiel udvikling er givet ved forskriften  .
Grafen m for en anden eksponentiel udvikling er givet ved forskriften  .

a) Udregn skæringspunktet mellem de to grafer.

b) For hvilke x-værdier ligger grafen for m dobbelt så højt over x-aksen som grafen for l?

Opgave 7

I 2003 var antallet af elever på en efterskole 350. Det har vist sig, at antallet af elever på skolen stiger med ca. 5 % for hvert år.

a) Opstil en forskrift for sammenhængen mellem antallet af elever på skolen (y) og antallet af år efter 2003 (x).

b) Hvor mange elever var der på skolen i 2008?

c) Hvornår overstiger antallet af elever på skolen 1000, hvis denne udvikling fortsætter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2012 af anonym000

Typisk: SP går ned i samme øjeblik som man sender et svar.

Nå, men.. om igen.

Opg. 6.

a) Sæt forskrifterne lig hinanden og isoler x, derefter indsætter du x-værdien i en af funktionerne.

b) Det vil være en god ide, at skrive forskrifterne op :)

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. december 2012 af anonym000

Opg. 7.

antallet af elever: 350.

Det er vores begyndelsestal, altså vores b.

At noget stiger med 5 % svarer til at, man ganger det med 1,05, og dette tal er vores a.

Så vi har: f(x)=350*1,05^x

 

- - -

...............


Svar #3
30. december 2012 af louisehanseen (Slettet)

anonym000 forskrifterne for opgave 6 er:

 

y=100*1,25^x

og

y=10*1,50^x

 

kan du vise hvad jeg skal gøre jeg har nemlig sat dem lig med hianaden og fået x=12,629, men er det svar nok eller er der mere til og jeg forstår ikke det med at sætte det ind i formlen

 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2012 af anonym000

100*1,25^x=10*1,50^x <=>

x=12,63

Indsætter bare i en af forskrifterne. Vælger y=10*1,50^x

y=10*1,50^12,63=1674,56.

Dvs. skæringspunktet bliver (12,63;1674,56).

 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2012 af anonym000

Hvad er l og hvad m ?

- - -

...............


Svar #6
30. december 2012 af louisehanseen (Slettet)

l og m er bare hvad hver forskrift bliver betegnet for :)

 

kan du også hjælpe med b???


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. december 2012 af anonym000

"b) For hvilke x-værdier ligger grafen for m dobbelt så højt over x-aksen som grafen for l?"

Så jeg har brug for at vide, hvad forskrifterne for hhv. l og m er.

Ja. b i opg. 6 eller 7.?

- - -

...............


Svar #8
30. december 2012 af louisehanseen (Slettet)

anonym000 l og m er bare hvad hver forskrift bliver betegnet for :)

 

kan du også hjælpe med b???


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. december 2012 af anonym000

Kig i #7.

- - -

...............


Svar #10
30. december 2012 af louisehanseen (Slettet)

anonym000 jeg har brug for hjælp i bi opgave 6 og 7


Svar #11
30. december 2012 af louisehanseen (Slettet)

anonym000 Jeg skal have hjælp i b opgave 6 og c opgave 7, jeg kan godt finde ud af a og b i opgave 7


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. december 2012 af anonym000

Tag dig lige 2 sek. til at læse det jeg skrev før :).

Men i Opg. 7, c skal du:

Opstille :

1000=350*1,05^x

isoler x.

Laver så en konklusion med ord. Hvad er du nået frem til?

Men smutter nu, men der er sikkert andre, som kommer dig til undsætning :).

- - -

...............


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.