Matematik

reducer 2(a +b)^2-4b(a-b)

23. januar 2013 af dvblg (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp til at reducere:  2a +b)^2-4b(a-b)
 

I må meget gerne skrive mellemregnerne med! 

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en kendt kvadratsætning til at reducere

2·(a+b)2 - 4b·(a-b) = ...

Gang ind i den anden parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2013 af mathon


               (a + b)2 = a2 + 2ab + b2
eller
               (a + b)•(a + b) = a•a + a•b + b•a + b•b = a2 + a•b + a•b + b2 = a2 + ab + ab + b2 = a2 + 2ab + b2


Svar #3
23. januar 2013 af dvblg (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: reducer 2(a +b)^2-4b(a-b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.