Fysik

Spektrallinjer og atomer

08. maj 2013 af nunu21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Beskriv hvordan sammenhængen er mellem et stofs spektrallinjer og energiniveauerne i stoffets atomer.

- Håber nogen kan hjælpe mig, med at forklare sammen hængen? (:

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2013 af mathon

 

                       Energiforskellen og bølgelængden er omvendt proportionale


                                ΔE • λ = h • c

                                ΔE • λ = 1239,84 eV·nm


Svar #2
08. maj 2013 af nunu21 (Slettet)

Hvordan forklare jeg det i ord? (:

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2013 af mathon

     
  Fotonenergi er lig med Plancks konstant gange frekvensen

                   Efoton = h • f

           Ifølge bølgeformlen
                                                  λ • f = c
              er
                                                  f = c / λ                 

             hvoraf
                                                 Efoton = h • (c / λ)

                                                 Efoton • λ = h • c

  Fotonenergien er lig med
  energiniveauforskellen

                                ΔE • λ = h • c

                                ΔE • λ = 1239,84 eV·nm

   da
              h = 6,62608
·10-34 J·s = 4,13567 ·10-15 eV·s

              c = 2,99792·1017 nm
 

 


      


Svar #4
08. maj 2013 af nunu21 (Slettet)

Tusind tak! :D


Skriv et svar til: Spektrallinjer og atomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.