Fysik

Acceleration? Fysik!

24. september 2013 af danmark100 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En luftballon har en masse på 430 kg i alt. Ballonen starter opstigning med en konstant acceleration, og efter 4 sekunder er den steget 14 meter.

- Beregn størrelsen af den konstante acceleration?

- Beregn den samlede opdrift på ballonen?

Jeg har brugt dette, men er meget usikker på svaret :(

a = (v-v0) / t

a = (14-0) / 4 = 3,5

Er svaret så at accelerationen er 3,5 ?

Er opdriften isåfald:
F = m*a

F = 430*3,5 = 1505

Nogle fysik genier som kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af peter lind

de 14 m er ikke hastigheden.

Brug s=½a*t2

Den kraft du finder er opdrift minus tyngdekraft


Svar #2
24. september 2013 af danmark100 (Slettet)

#1

s = ½a*t2

14 = ½a*42

Er dette korrekt?

a = 1,75  ( er dette korrekt?)

Er dette så svaret til opgave 1 eller 2 ?

Kan du hjælpe med den anden opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af peter lind

Du mangler enheder ellers er det korrekt. Se #1 for beregning af det andet spørgsmål


Skriv et svar til: Acceleration? Fysik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.