Samfundsfag

Det senmoderne samfund SRP

11. december 2013 af Svampekarl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen, 

Jeg er igang med min redegørende del af min SRP, og jeg er kommet i tvivl. 

Jeg skal redegøre for det senmoderne samfund, med udgangspunkt i individets rolle i samfundet. Jeg er nu blevet i tvivl, om hvordan jeg skal bære mig ad. Jeg har givet en kort introduktion til hvad det senmoderne samfund er, men jeg ved nu ikke om jeg skal gå i detaljer med både Giddens, Ziehe og Beck. 
Jeg overvejer at lave et afsnit til hver person, men jeg er bange for at jeg ikke kan få det hele med på det mit redegørende skal fylde (Min engelsk analyse er den bærende del af opgaven). 

Nogen indput? 
Hjælp til Hooliganisme og det senmoderne samfund generelt, vil blive belønnet med meget varme tanker herfra :-) 

Mvh 


Svar #1
11. december 2013 af Svampekarl (Slettet)

Bump


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2013 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Jeg synes du skal komprimere det en del, så du ikke laver et afsnit til hver enkel sociolog. Derimod bør det være nogle flydende overgange. Men de sociologer du har valgt at medtage synes jeg er meget fornuftige :) 

Inddragelse af Bourdieu burde også være relevant, når der er i sammenhæng med hooliganisme (en del hooligans kan måske spores til en bestemt social klasse)? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2013 af katrineroth (Slettet)

Jeg har en meget lignende opgave. Jeg har dog, indtil videre, lavet et afsnit til hver af mine sociologer (Jeg har Giddens, Beck og Maffesoli). Jeg har valgt ikke at inddrage Bourdieu, da mine lærere rådede mig til ikke at gå social klasse vejen, fordi at hooliganismen har spredt sig til mere end undermiddel/lav middel klasse :-)


Svar #4
12. december 2013 af Svampekarl (Slettet)

Tak for svarene. Det hjalp mig meget :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2013 af scttlnd (Slettet)

Jeg laver stort set det samme, hvor jeg bruger de tre om du nævner samt Ian R. Taylor og John Kerr. Grunden til at jeg også tager Ian R. Taylor med er, at det var ham "der startede" med at undersøge hooliganisme ud fra socioligske teorier. John Kerr har jeg med fordi, som katrineroth nævner, at hooliganisme har spredt sig til mere en under/arbejder/middelklassen. Dette mener John Kerr også. 

Min lærer har anbefalet mit at sætte dem op én for én, da deres teorier jo er forskellige (kan dog godt overlappe lidt i Gidden, Beck og Ziehe). Herfra er der så bedre overblik over, hvorfor det er relevant at have hver enkelte teoretiker med :)


Skriv et svar til: Det senmoderne samfund SRP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.