Fysik

Atomer og isotoper

18. marts 2014 af pfkovaltsenko (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Kan du hjælpe mig med denne opgave?

2.1
Den atommasse, du finder for et grundstof i grundstoffernes periodesystem, er den gennemsnitlige atommasse af atomerne i det naturligt forekommende grundstof. I denne øvelse skal du beregne den gennemsnitige atommasse af naturligt forekommende chlor.
I naturligt forekommende chlor findes der to isotoper, hvis atommasse er

m(3517Cl) = 34,9688527 u og m(3717Cl) = 36,9659026 u

De to chlorisotoper forkommer med relative hyppigheder på henholdsvis 75,77% og 24,23%.
Beregn den gennemsnitlige atomvægt for atomerne i naturligt forekommende chlor og sammenlign med værdien i grundstoffernes periodesystem.

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2014 af peter lind

gennemsnit = andel af masse 1*masse 1 +andel masse 2*masse 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn den vægtede middelværdi af atommasserne, idet man benytter de relative hyppigheder som vægte.


Svar #3
18. marts 2014 af pfkovaltsenko (Slettet)

Okay. Tak!


Skriv et svar til: Atomer og isotoper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.