Fysik

Radioaktivitet opgave

24. februar 2006 af onsunshine (Slettet)
Blyisotopen Pb-211 er beta(minus) radioaktiv.

I en prøve med Pb-211 er aktiviteten A(t) som funktion af tiden t givet ved:

A(t)= 83000 * 0.981^t
hvor t er målt i minutter og A(t) i Bq.

b) Beregn halveringstiden og henfaldskonstanten for henfaldet af Pb-211.

Halveringstiden kan findes ved brug af formlen: T½=0.6931/k
Først skal 83000 * 0.981 minutter omregnes til sekunder:
83000*0.981*60= 4885380 sek.
Halveringstiden bliver dermed: T½= 0.6931 / 4885380 sek. = 0.000000142 år.
Henfaldskonstanten kan findes ved brug af formlen: k=0.6931/T½
Henfaldskonstanten bliver dermed: k=0.6931/0.000000142 år= 4885380 s^-1

c) Bestem aktiviteten A(10) og antallet af tilbageværende Pb-211 kerner i prøven efter 10 minutter.

Aktiviteten kan findes ved brug af formlen: A=k*N
Aktiviteten bliver dermed: A=4885380 sek * 83000 = 4.05*10^11 Bq.

Nogen der kan hjælpe mig med at finde de tilbageværende kerner...?

Svar #1
24. februar 2006 af onsunshine (Slettet)

Ingen der kan hjælpe...?

Svar #2
24. februar 2006 af onsunshine (Slettet)

slet ingen ?

Svar #3
25. februar 2006 af onsunshine (Slettet)

overhovedet ikke nogen...?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2006 af CziX (Slettet)

Du kan prøve, at finde ud af hvor kerner, der er til tiden 0.

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2006 af CziX (Slettet)

Du kan prøve, at finde ud af hvor mange kerner, der er til tiden 0.

Svar #6
25. februar 2006 af onsunshine (Slettet)

Hvad mener du ?
Hvorfor til tiden 0 ? Der står efter 10 minutter.

Og hvilken formel vil du have jeg skal bruge ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2006 af CziX (Slettet)

Hvis du ved, hvor mange kerner du starter med, og hvor kerner der henfalder, så kan regne ud, hvor mange der tilbage.

Svar #8
25. februar 2006 af onsunshine (Slettet)

Bly henfalder til Bismuth og henfaldsskemaet kommer til at se sådan ud:

211 211
-Pb --> -Bi
82 83

Er det det du fisker efter?

Svar #9
25. februar 2006 af onsunshine (Slettet)

Er der andre der kan hjælpe med denne opgave...?

Skriv et svar til: Radioaktivitet opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.