Kemi

Kemi opgave

30. marts 2006 af Jørsboe (Slettet)
Følgende opgave om reaktionshastighed.

Jeg har følgende tabel
[N2O5]/M t/s
0,861 0
0,728 200
0,624 400
0,527 600
0,447 800
0,384 1000

Skal så bestemme k for reaktionen er der nogen der kan hjælpe mig.

Reaktionen er af første orden.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm vil sige, at du skal lave en exponentiel regression.
da du ved, at det er en første ordens reaktion, er den generelle forskrift altså:
[A]=[A0]*exp(-k*t)

når du har lavet den exponentielle regression får du tallene b og a
b=[A0]
a=exp(-k)
så skal du bare isolere k i formlen, og derved er k fundet

Svar #2
30. marts 2006 af Jørsboe (Slettet)

Ja men har prøvet i excel men det vil den ikke...

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm brug lommeregneren, eller f.eks TI-interactive hvis du har det...

Svar #4
30. marts 2006 af Jørsboe (Slettet)

Det har jeg ik og lommeregneren kan ik finde ud af at gøre det med e kun det der a^x.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm kan du vente en halv time, så laver jeg lige regressionen for dig, er i gang med at rette min historieopgave...

Svar #6
30. marts 2006 af Jørsboe (Slettet)

Jo self mange tak bare sig hvis der er noget jeg kan hjælpe dig med.

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm vendt lidt... prøv du at lave den regression med a^x*b
skriv tallene herind bagefter så hjælper jeg dig lige med det sidste stykke...

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. marts 2006 af dnadan (Slettet)

ok jeg har lige lavet det, hvis det ikk er for sent...men:
a=0,9991904083
b=0.8590132821

dermed beregnes k således:
a=exp(-k)
ln(a)-k
-ln(a)=k
k=0,5008113261

Svar #9
31. marts 2006 af Jørsboe (Slettet)

Det er meget fint mange tak

Skriv et svar til: Kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.