Andre fag

Den sociale arv

13. april 2006 af MiaMette (Slettet)
Er der lykkedes dig at bryde den såkaldte sociale arv?

Har du fået en bedre uddannelse end dine forældre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2006 af Moderatoren

#0

Ja lidt..

Nej ikke meget..

Hvorfor?

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2006 af Meesalith (Slettet)

ja.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2006 af Peden (Slettet)

Istedet for at spørge alle på studieportalen kan du se på statistikker over hvor mange unge der får en gymnasiel uddannelse, eller en videregående uddannelse idag, i forhold til for 30-40-50 år siden.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2006 af Draagslag (Slettet)

Jeg er i hvert fald ikke gået den samme vej som mine forældre, men hvorvidt jeg ender med et bedre job end mine forældre er ikke til at sige endnu. Man ved aldrig hvad der sker.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2006 af Roman Garcia

hvis man tænker på uddannelsesmæssig længde, så er unge generelt bedre uddannet end deres forældre. Hvis man tænker livsløn, så er billedet nok ikke så tydeligt. Eksempelvis så vil en tømmre ofte tjene mere i livsløn, når man tager det hele med, i forhold til den universitetsuddannede søn.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2006 af Bosna92 (Slettet)

Jf. Mprten Ejrnæs findes noget som social arv ikke. Der findes risikobørn. Det vil sige børn der har forhøjet risiko for skævheder i udvikling på grund af de omstændigheder de lever i.

Prøv at se artiklen :

http://www.sl.dk/Socialp%C3%A6dagogen/Arkiv/2005/2005-07/P%C3%A6dagogiske%20Dage%20-%20Morten%20Ejrn%C3%A6s%20om%20social%20arv.aspx

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2006 af MacMadsen (Slettet)

#0
Du må vel egentlig også præcisere hvad et bedre job er? Mener du bedre aflønnet eller hvordan?
For det er jo ikke altid at et godt lønnet job er et bedre job end et med mindre løn, hvis man f.eks. bliver syg af stress på det bedre lønnede job fordi der hele tiden er et stort pres på en. Så er et job med mindre løn men med gode arbejdsvilkår vel at foretrække, eller hva?


#6
Nu er Morten Ejrnæs udtalelse jo blot hans mening. Du kan sikkert finde mange der er uenige med ham.

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. april 2006 af Bosna92 (Slettet)

#7
Gustav Jonsson har lanceret begrebet som værn mod grimme biologiske teorier om sociale arv, og hele undersøgelse blev lavet på drenge fra en institution i Sverige hvor han har arbejdet.

Teorien har endt som en psykologisk teori, meget populært især bland sociale rådgivere.

Statistisk set er teori også i dag med en meget tynd grundlag, og bruges mest af tiden til at stemple folk i systemet, og retfærdiggøre diverse indgreb fra forvatningens side.

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. april 2006 af TheKo (Slettet)

#8: Biologiske teorier om social arv? Social arv handler jo om hvordan ens baggrundsmiljø påvirker socialitionsprocessen. Biologi må da være den grimme ælling og social arv Pontopiddans ørn.

Derudover er det jo et faktum at social arv i høj grad eksisterer. Det er jo sådan set også det Morten Ejnæs skriver. Artiklen har jo til formål at ændre folks opfattelse af social arv som noget ubrydeligt og fast for derved at mindske den. At han fører en diskurskamp om begrebet social arv fjerner ikke tendenserne.


Skriv et svar til: Den sociale arv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.