Matematik

Dumpe eller bestå matematik

18. juni kl. 23:51 af anonym2859 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal op til mundtlig matematik her om lidt, og er ret usikker på om jeg består...

Jeg har fået 4 i min årskarakterer, og er derfor usikker på om jeg stadig kan bestå matematik hvis jeg dumper den mundtlige eksamen??


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni kl. 00:02 af ringstedLC

Gennemsnittet af "0" og "4" er (mindst) "2".


Svar #2
19. juni kl. 07:16 af anonym2859

#1

Gennemsnittet af "0" og "4" er (mindst) "2".

årh okay tak

havde bare hørt også at det kunne være gennemsnittet af både den skriftlige og den mundtlige, og ikke årskrakterer


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni kl. 15:01 af AMelev

Nedenstående gælder for STX - jeg ved ikke, hvordan det præcis ser ud for de øvrige ungdomsuddannelser.

Karaktererne vægtes efter niveau:
C-niveau fag vægtes med 1
B-niveau fag vægtes med 1.5
A-niveau fag vægtes med 2

Hvis der er både skriftlig og mundtlig dimension, deles vægten ligeligt mellem disse.

Eksamensgennemsnit er \frac{\sum (karakter\cdot vaegt )}{\sum vaegt}

#0
Ved MaB er vægten den samme, nemlig 0.75 for alle fire karegorier.
Hvis 4 i både skriftlig mundtlig årskarakter og ikke været oppe til skriftig  eksamen, vil
0 i mdt. eksamen give gennemsnittet 2.7 (bestået), mens 
-3 i mdtl. eksamen giver et gennemmsnit 1,7 (dumpet).

I naturvidenskabeligt fag B og 2, fremmedsprog B er der både skr. og mdt. årskarakter (vægt 0.75), men kun mundtlig eksamen (vægt 1.5).
Tilsvarende gælder for maC (vægt hhvv. 0.5 og 1).

Denne gennemsnitsberegner https://softit.dk/snit.asp er, så vidt jeg kan vurdere, rimelig troværdig.


Skriv et svar til: Dumpe eller bestå matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.