Fysik

gram atom

31. maj 2006 af iinnaj (Slettet)
jeg citerer min fysikbog:
"for de fleste faste stoffer kan varmefylden ved almindelig temperatur beregnes, idet der for hvert gramatom skal tilføres 25,95 J"

Jeg kan ikke rigtig få det til at passe. så hvis der er en der forstår det og vil give et eksempel ville jeg blive glad

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2006 af LanioX (Slettet)

gramatom er formentlig en gammel betegnelse for avogadros tal. Det vil sige at varmefylden for 1 mol er 25.95J.

I øvrigt plejer det at være C=3R=24.9J/(K*mol) og er kendt som Petit-Dulongs lov og er et resultat af det klassiske ligefordelingsteorem.

Svar #2
31. maj 2006 af iinnaj (Slettet)

det er jeg ikke sikker på jeg forstår. Men hvis du nu f.eks skulle udregne c for messing som er 380 J/Kg*K

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2006 af LanioX (Slettet)

Hvis A er massen per mol, kan du finde c = 3R/A (hvor de 3R kommer fra Dulong og Petit)

For kobber A ca. 63g/mol (jeg kan ikke lige huske tallet præcist) som giver c=3R/A=396 J/(kg*K)

Svar #4
31. maj 2006 af iinnaj (Slettet)

ok. men hvad betyder 3R?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2006 af LanioX (Slettet)

R er gaskonstanten, som du formentlig kender fra idealgasloven, pV = nRT. Den er givet som N*k hvor N er avogadros tal og k er Boltzmanns konstant.

Skriv et svar til: gram atom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.