Andre fag

Hvor skal jeg bo?

19. juni 2006 af gudrun (Slettet)
Hej
Om et år skal jeg studere i Århus, og i den anledning skal jeg finde et sted at bo. Er der nogen der kan give nogle ideer til, hvordan jeg finder et sted?
Er der nogen der har nogle gode fif, når jeg nu skal lede efter et sted at bo?

Louise

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2006 af samt12 (Slettet)

http://www.kollegie8000.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2006 af Lasse

Bliv skrevet op her og sigt efter noget inden for Ringgaden :)

http://www.kollegie8000.dk/

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2006 af Roman Garcia

Ja, man kan blive skrevet op på kollegiekontoret, men ofte er det også en god ide, at blive skrevet op i boligforeninger. Her får man tilbudt lijligheder, og hvis du kan finde en eller to at bo sammen med, så vil det jo være perfekt. Man kan også søge ungdomsbogliger gennem de enkelte boligforeninger, og det er også en god ide. kollegieværelser er ofte omkring 15 m2, og man skal ofte studere i nogle år, før man får tilbudt de gode. Hvis man gerne vil have lidt mere plads, så er boligforeninger nok vejen.
Du kan se lejligheder og ungdomsbogliger for de enkelte boligforeninger på aarhusbo.dk

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Nok en god ide at blive skrevet op allerede nu.. der er 36 måneders ventetid på nogen af boligerne!....

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

#4: Ja, men problemet er bare, at på kollegie8000 skal du skrive hvornår du begynder på din uddannelse. Derefter bliver du først skrevet op på en venteliste 6 mdr. før uddannelses-start! Dvs. man kan ikke risikere, at nogle har skrevet sig op i 2. klasse i folkeskolen...

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juni 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Det ved jeg godt, står også selv helt uden lejlighed og skal studere i århus efter ferien.... Men så kan du bare skrive hvornår du mener din uddannelse begynder.. så'n cirkus. og ellers så har men boliggaranti i århus hvor du har mulighed for at afslå tre gange..

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. juni 2006 af Roman Garcia

Der står skam også ledige kollegieværelser klar, men de er ikke særlig fede. Når man får et værelse gennem boliggarantien, så er det ofte på Skjoldhøj eller Ranvsbjerg som ligger MEGET langt væk fra uddannelsessteder, byen og civilisationen. Selvfølgelig kan man jo bo der og håbe på, at man finder noget bedre, men kollegie8000 laver ventelister efter antallet af år, man har læst i Århus. Det betyder, at jo længere man har læst i Århus, jo nemmere er det at få et kollegieværelse. Har man læst 3 år i Århus, så hopper man foran dem i køen, som kun har læst to år. Der kan altså godt gå et år eller mere på ventelisten, før man får noget, som er lidt bedre.

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. juni 2006 af allan_sim

#7.
Jeg vil godt lige protestere. Ravnsbjerg er et ganske udmærket sted, og så vidt jeg ved, er en halv time på cykel ikke milevidt fra byen :-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. juni 2006 af Roman Garcia

Placeringsmæssigt er det et af de dårligs beliggende kollegier i Århus. Det er seriøst træls, når man skal hjem fra en af de legendariske fester på Ravnsbjerg.
Sammenholdet er naturligvis ekstremt godt på kollegier, og det er bestemt værd at tage med, når man overvejer, hvor man skal bo.

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. juni 2006 af 150972 (Slettet)

#7 Man skal nok ikke forvente at få en lejelighed i centrum hvor antallet af kvadratmeter er tæt på 100 til en pris der er tæt på de 1000 når boligmarket er som det er.

Man må desværre tage sig til takke med et lille værelse 30 min. udenfor byens centrum. Det er da bedre end et telt eller ingen ting!

Jeg synes selvfølgelig også det er for dårlige boligforhold man byder de studerende. Det vil man ikke engang byde de ældre medborgere på plejehjemmene.

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. juni 2006 af 150972 (Slettet)

På den anden side er vi nok også blevet LIDT forvente. Vi vil ikke bo i små studieboligere, vi vil have en lejelighed centralt(til byens natteliv) med alle bekvemligheder og en husleje på 2000-3000kr.

VÅGN OP TIL VIRKELIGHEDEN, SELVFØLGELIG ER DER NOK EN SOM KENDER EN SOM KENDER EN..... DER KAN SKAFFE, MEN, VI KAN LIGE SÅ GODT VENDE OS TIL ET LIV PÅ SU OG FOR LIDT PLADS, SÅ BLIVER VI DA I DET MINDSTE IKKE SKUFFET OVER DET.

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. juni 2006 af Roman Garcia

#10
De ældre har mange fordele, som de studerende ikke har.
Der skulle også meget små ting til før man gør det nemmere at være studerende. Eksempelvis fjern momsen på bøger til undervisning. Mulighed for at købe buskort med rabat. Lade DSB' wild-card ordning være afhængig af indkomstforhold og ikke alder. nedsat licens (som eksempelvis de ældre også får)
Man må bare acceptere, at der er mange stemmer at hente, hvis man lefler for de ældre.

Brugbart svar (0)

Svar #13
19. juni 2006 af Katen (Slettet)

Skjoldhøj - tja bor der ikke selv - men dem jeg kender siger, at enten kan man rigtig godt lide stedet ellers så kan man slet ikke dvs. der er folk der har boedet der i en del år og andre der kun når at bo der i få måneder.
Ude i Viby ligger der også et, hvor nogle fra mit studie har fået et værelse rimelig hurtig - selvfølgelig ikke i centrum, men har faktisk kun hørt godt om netop det kollegie.
Så pointen - hav et åben sind :-)

Kath. der selv bor langt og billigt udenfor Århus.


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. juni 2006 af Roman Garcia

Hvis det er første gang, man flytter til byen, så skal man helt klart have et MEGET åbent sind. De første steder man bor, er ikke nødvendigvis særlig fede.
Det tager nogle år før man bevæger sig op i den rigtig gode ende af ventelisterne.
Har hørt, at en boligforening har boliger nede midt i byen, og der har de en venteliste, som betyder, at man vist skal vente ca. 20 år, før man får en lejlighed. De skulle vist også være toppen af poppen, men stadig 20 år. Bor selv uden for ringvejen, hvilket betyder, at det er forholdsvist billigt. Stadigvæk er der kun 10 min til uni, så klager ikke. Jo, når jeg skal hjem fra byen beklager jeg mig MEGET, men ellers ikke.

Svar #15
19. juni 2006 af gudrun (Slettet)

Hvor er det rart at høre alle de forskellige in put... Jeg er den første i familien, der skal gå på uni og flytte til en storby, så der er ikke så mange at høre erfaringer fra

Brugbart svar (0)

Svar #16
19. juni 2006 af frk-larsen (Slettet)

prøv findbolig.dk

Brugbart svar (0)

Svar #17
19. juni 2006 af frk-larsen (Slettet)

sorry det er findbolig.nu

Brugbart svar (0)

Svar #18
20. juni 2006 af Bunjo (Slettet)

Hvis du ikke kender nogen i Århus i forvejen, så vil jeg anbefale at du starter på et kollegie. Så hvis studiet ikke lige er det du regnede med eller folk er nogle fjolser, så er der højst sandsynligt nogen på kollegiet du kan finde sammen med. Og når du så har etableret et netværk kan du flytte i lejlighed eller værelse. Og tro mig, det er 14 gange lettere at finde når man bor i byen i forvejen.

Desuden stiger priserne og efterspørgslen på værelser typisk også op til d. 28 juli, og frem til midten af september. Men på andre tidspunkter er det let nok at finde noget til rimelige priser.

Men start på et kollegie - bare ikke hejredalskollegiet! Det er det værste kollegie, og (har jeg hørt) går under tilnavnet "depotet" i kriminelle kredse, fordi de studerende har computere, tv, anlæg osv, og det er let at bryde ind!!

Skriv et svar til: Hvor skal jeg bo?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.