Historie

Et par gode internetsider?

21. januar 2007 af snuske1987 (Slettet)
Hej,
Jeg søger nogle sider på nettet som fortæller noget uddybende om hvad, der foregår i Nordkorea lige op til Korea-krigen. Jeg har prøvet wikipedia, cia og historie-nu.dk, og ingen af dem fortæller særlig meget om det...

Det haster temmelig meget.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2007 af sokade (Slettet)

har du prøvet den engelske wikipedia eller kun den danske?

Svar #2
21. januar 2007 af snuske1987 (Slettet)

Jeg har prøvet både den danske, den engelske og den tyske...

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2007 af sokade (Slettet)

hmm...
hva' med www.britannica.com
brugte den selv til en 2.gs historieopgave
du skal sikkert søge lidt på siden før du finder noget

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#0,

På http://www.leksikon.org/art.php?n=1439 står følgende i begyndelsen af artiklen:

"Efter Japans nederlag i 1945 blev Korea okkuperet af USA og Sovjetunionen. Den koreanske modstandsbevægelse havde organiseret revolutionskomiteer over hele landet og dannede i september en koreansk regering. De nordamerikanske okkupationsmyndigheder ignorerede denne regering og oprettede et råd af koreanere, hvoraf flere havde samarbejdet med japanerne. Sovjetunionen sørgede samtidig for at få kontrol over sin okkupationszone, men samarbejdede iøvrigt med de koreanske revolutionskomiteer. Delingen af Korea var ment som en midlertidig deling, men efterhånden udviklede der sig to koreanske stater, og modsætningen mellem dem steg. Sovjetunionen trak sine besættelsestropper ud af Nordkorea i 1948, og USA trak sine tropper ud af Sydkorea i 1949.

"Krigen mellem de to stater brød ud den 25. juni 1950. Hændelsesforløbet, der førte til krigen, er fortsat uklart."

Er det dette sidstnævnte uklare hændelsesforløb, du leder efter informationer om? Der står, at Sovjetunionen trak sine tropper ud af Nordkorea. Er dette, du vil have flere informationer om?

Du siger, at du har kigget på Wikipedia-artiklen om Koreakrigen. Har du også kigget på referencerne nederst i artiklen? Der er henvisninger til bøger vedrørende Koreakrigen (jeg taler her om den engelske artikel). Jeg synes, du skulle se på nogen af de bøger, der er nævnt der. Det lader til, at det du ønsker, er ret specifikt, og er dermed svært (for ikke at sige umuligt) at finde på nettet. Derfor må du nok konsultere nogen bøger.

Skriv et svar til: Et par gode internetsider?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.