Andre fag

islamiske værdier /normer?

18. april 2004 af sunset (Slettet)
Hej, jeg skal sammenligne de islamiske værdier og normer med vestens... men jeg kender ikke så meget til islamiske normer, så ville høre om I ved noget om det?

jeg ved at de ikke må drikke, spise svinekød og at de betragter sex uden for ægteskabet som noget meget slemt, og at det er meget vigtigt for dem at slægtens ry ikke bliver krænket.

men må muslimer godt gifte sig med en anden race end dem selv? og hvordan opfatter de kvinder der prostituer? nogle der kan hjælpe?

på forhånd tak !!

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2004 af Mafia girl (Slettet)


Kære Sunset...

Dine svar vil du kunne få besvaret inde på www.islam.dk

Du kan også e-maile dem og spørge alt fra himmel til jord, og de vil med glæde hjælpe dig med dine spørgsmål...!

Kærlig Hilsen
Puk

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2004 af P4L (Slettet)

Integration betyder ik at blive dansker. Vi ER integreret i det danske samfund. I bruger det ord, men mener ASSIMILATION. Jeg er hvad jeg er, og fortsætter med at være det. Hvis indvandre er provokerende er det kun en brøkdel, og den brøkdel er det pga. JER! Jeg gad godt at bo i DK og fortælle andre folk, at jeg bor i et godt land, hvor jeg har rettigheder som enhver anden person, og jeg er glad for at bo her. Men det ka jeg ik pga jer racister. I er for klamme at høre på. Det er jer og jeres fuckin racistiske holdninger der fucker landet! Vi blir udsat for diskrimination, I sir at I laver 24-års reglen for at forhindre tvangsægteskab. Men denne her regel har skadet flere familier end at gavne. Tvangsægteskab er noget som sker blandt de FÆRESTE udlændingefamilier. Så ik kom herhen og sig at I ved mere om os end vi selv gør. I vil simpelthen ik ha flere udlændinge ind. Det er JER der er racister. Forresten... Det var jer da startede.. Fx. med Grønjakkerne! Jeg ER integreret i det danske samfund. Hva mere ska jeg gøre for at "integrere" mig? Jeg har min tro, min kultur og jeg lever i fred og ro bland andre danskere, men ik SOM andre danskere.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2004 af Casanova (Slettet)

P4l>>>

Hvis du har så ondt i røven i at bo i Dk, så hvad med at forlade landet, og lad andre udlændinge ytre sig, i stedet for at tale som om du repræsenterer alle etniske grupper i DK!

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2004 af Mafia girl (Slettet)


Roooolig nu P4L.... Jeg er enig med dig, og føler også klemt mellem to kulturer... Lige meget hvad man gør for at integerer sig i det danske system, så bliver man alligevel udstødt el. sat udenfor, pga. alle de fordomme der er for indvandrer/flytninge osv... Du har ret hvad angår 24-års reglen for at forhindre tvangsægteskab, det har skabt flerer problemer, det er en skam at alle indvandre/flytninge bliver sat over en kam... see yaa

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2004 af Mafia girl (Slettet)


Sååå såå ikke noget med at hakke på hinanden, vi har jo trods alt lov til at sige vores meninger og argumenterer... Så tag det lige stille og roligt og lyt istedet på hinanden ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Hold da op for et surt opstød der, fuldstændigt ud af ingenting.. Der er nogen der har fået det forkerte ben ud af sengen, hva?

Sunset - det du spørger om er jo et extremt bredt emne, og det er meget svært at give et generelt svar på spørgsmålet, da der naturligvis ikke er nogen der ser alting på samme måde. F.eks. er der jo stor forskel på hvordan en dansk muslim vil se på f.eks. det at drikke, og hvordan en saudi-arabisk muslim vil se på det. (ikke at sige at alle danske muslimer synes det er okay osv osv).
Generelt (uden at det nogensinde bliver generelt) kan siges at muslimer ofte ser hvad vi i vesten "nyder" som noget slemt, (f.eks. alkohol, svinekød som du allerede har nævnt). Ligesom du også har nævnt at familien er i højsæde, hvilket nok er et af de største modsætningspunkter i forhold til vesten, hvor familien, og især de ældre, nedprioteres til fordel for arbejde, fester, kolleger osv osv. Omdømmet (som du også nævner) er også uhyre vigtigt, det er i denne sammenhæng æresdrab oftes ses. Hele familien skal værne om familiens ære, og træder een ved siden af (f.eks. utroskab, sex før ægteskab, at have en kæreste kan nogle steder også blot være nok) kan konsekvensen i yderst tilfælde blive mord. Ellers er bandlysning også typisk. Nu har jeg aldrig selv været i et muslimsk land, men efter at have set en del dokumentarer osv er det blevet mig klart at sladder er en faktor som i meget høj grad er med til at bestemme en families "ære". (sjovt nok, når man tænker på at Koranen forbyder sladder..)
Ære og skam er jo netop to begreber som der opereres meget med i muslimske lande, to begreber som vi overhovedet ikke bekymrer os om i vesten (i alle fald meget lidt). I Vesten handler det om skyld og skam i højere grad.
Materialismen er jo forresten også noget som muslimerne hader ved vesten.

For lige at svare på dine to spørgsmål:
Nej, en muslim må ikke gifte sig med en ikke-muslim, og de ser naturligvis ned på prostituerede. (meget sjovt, forresten, muslimske kvinder skal (eller skal ikke, afhænger af tolkningen af sura 24 hvis jeg husker ret) dækker deres hår/stort set hele ansigtet til. I gammeltestamentelig (og nytestamentelig tid) udelukkende var skøgerne der dækkede sig til således..)

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2004 af P3X-018 (Slettet)

#2:
Hvad har det og gøre med det spm. som der blev stillet i #0, lige pludselig kommer du bar og sviner alt og alle til. Før du overhoved begynder at svine folk til, fordi de måske har fået et forkert billed af islam, kan du så evt. ikke besvare sunset's spørgsmål?? #3 har ret, tror du, at du repræsenterer alle etniske grupper i DK?

Det er rigtigt at der racister blandt danskerne men det er jo ikke alle sammen der er det..

Svar #8
18. april 2004 af sunset (Slettet)

#2 undskyld, det var ikke ment som en provokation at jeg stillede disse spørgsmål... det er fordi jeg er ved at besvare nogle spørgsmål i min engelske opgave som siger at jeg skal gøre rede for islamske normer/værdier og sammenligne med vestens...

"This story is about culture clash. Make a list of respectively islamic and western values and norms and explain the clah in terms of these contrast"

så SORRY!!!

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. april 2004 af Slacz Maci (Slettet)

#8 du skal da ikke undskylde! Du stillede et helt sagligt og roligt spørgsmål, du har intet forkert gjort.

Svar #10
18. april 2004 af sunset (Slettet)

Mange tak Slacz Maci, det har været en stor hjælp i #6 :D

(jeg blev bare en smule skræmt over at P4L reagerede så'n, og det var jo ikke min mening at fremkalde så'n reaktion... :-#


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. april 2004 af erdos (Slettet)

P4L: Hvis du ikke lukker røven, skal jeg fandeme nok sparke dig ud af landet! Du er et stjerne godt eksempel på mange indvandreres temperament, og med en sådan tråd bekræfter du da kun de fleste fordomme! I dit tilfælde går jeg absolut ind for assimilation - du burde intet modtage, men i stedet tjene penge ved at feje rendestene!

Citat: "Jeg har min tro, min kultur og jeg lever i fred og ro bland andre danskere, men ik SOM andre danskere. "

Øh nej, din tråd er et eksempel på at du hverken er fredelig eller rolig!

Til andre: Jeg undskylder, at jeg taler med store " grimme" ord, men jeg kan simpelthen ikke fordrage indvandrere, der brokker sig over danskere og det danske samfund. Hvad ville alternativet være i deres eget hjemland? For velfærdsstaten er de jo absolut kun en byrde...

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. april 2004 af Mafia girl (Slettet)


Selvom jeg ikke er rødnakket, bryder jeg mig heller ikke om indvandrer el. dansker der sviner hinanden til... Hvorfor brokker og hader man hinanden, for mit vedkommende giver det ingen mening... Vi er jo trods alt alle sammen mennesker, vi ser det samme og har følelser... Så hvorfor ikke nedbryde fordomme overfor hinanden og gøre livet lidt mere lysere og bedre for hinanden?!!!

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. april 2004 af Peden (Slettet)

Tilbage til spørgsmålet i nummer 1:
Generelt skal man passe på med at skære Islam over en kam.

Ifølge Fatih Alef, som må siges at være en imam med megen optræden i medierne, så behøver en pige ikke at være jomfru når hun bliver gift i forhold til Islam. Dette og andre regler er "bare" nogen kulturelle/lokale ting, som der af og til bliver forbundet med Islam.

Derudover skal du passe på med noget andet: Når du siger race, så mener du vel "gruppering"? Der findes ingen islamisk race, rent biologisk, ligesom der ikke findes nogen jødisk race. Denne fejl kommer specielt medierne med tit, og det er til at blive en smule sur over.

Svar #14
18. april 2004 af sunset (Slettet)

#13 - jeg er ikke god til at formulere mig, så bær over med det. og NEJ jeg sætter ikke Islam under en kam, jeg redegør bare for hvordan min tekst fremstiller muslimer - altså at de ikke må drikke mm.

og nej, når jeg siger race, mener jeg ikke gruppering, så mener jeg "RACE" altså en person der ikke er muslim.

og som skrevet før, var det ikke min hensigt at træde nogle over tæerne!

Brugbart svar (0)

Svar #15
18. april 2004 af Peden (Slettet)

Du misforstår endnu engang en venlig hentydning/ hjælp :)

Jeg skrev det bare så du kunne undgå det i din rapport/ aflevering.

Svar #16
18. april 2004 af sunset (Slettet)

hvad mener du med "endnu en gang"? Hvad har jeg da mere misforstået?

men det er bare noget mindre skriftligt arbejde til noget mundtligt, ikke en aflevering.


Brugbart svar (0)

Svar #17
18. april 2004 af JJ (Slettet)

PL4 har ret - hvorfor leve som Dansker når man ikke er Dansk?

Når man ikke har biologiske rødder i Danmark, når éns race hører til - og virker bedst - i éns fædreland, hvorfor så prøve at blive Dansk?

Man er hvad man er, og det skal man være stolt af - og man må følgelig leve op til sit ansvar og kæmpe for at éns race, éns kultur og éns fædreland.

Ellers er man enten en kujon eller en kommunist.

Og så kunne det måske være at mellemøsten/nordafrika ville være et væsentligt bedre sted at bo, hvis ikke marxister, kapitalister og jøder forsøgte at "demokratisere" det - (dvs. gøre multietnisk, marxistisk og kapitalistisk)

Alle berørte nationer, europæiske som arabiske, bør stå sammen og kæmpe sig fri af kapitalismens, multietnicitetens, judaismens og marxismens kløer!

Brugbart svar (0)

Svar #18
18. april 2004 af JJ (Slettet)

#11:

Fri os for dit meningsløse had og din betonmarxisme - PL4 har ret, skønt hans holdning ikke er "politisk korrekt"

Han har god grund til at hade Danmark - ikke det monoetniske, vidunderlig Danmark som vore forfædre byggede op - men det Danmark som vi i dag lever i.

Brugbart svar (0)

Svar #19
18. april 2004 af kyllerylle (Slettet)

#0
Det her er så sandt som det kan være så du kan godt stole på det her:)
(Desuden er jeg muslim og den reaktion som #2 kom med er meget uislamisk)

For muslimske mænd gælder det, at det er tilladt for dem at gifte sig med kvinder, der er kristne eller jøder (bogens folk). Det skal bemærkes, at disse skal være seriøs troende i hhv kristendom og jødedom!

For muslimske kvinder gælder det, at de kun må gifte sig med muslimske mænd. Denne forskellighed kommer sig bla. af, at mænd har forsørgerpligt, og at de har prioritet mht børnene (hvis børnene ikke er helt små) i tilfælde af skilsmisse (børnene vil da få en muslimsk forsørger).

Generelt kommer religiøst blandede ægteskaber først alvorlig på prøve når der kommer børn til. Det viser sig at mange forhold går i stykker, når forældrene skal tage beslutning om børnenes opdragelse, og kulturelle dannelse. Det bør man være opmærksom på allerede i begyndelsen af et forhold, så børnene ikke udsættes for svigt.


Svar #20
18. april 2004 af sunset (Slettet)

mange tak #19 :)


Forrige 1 2 3 4 5 6 Næste

Der er 108 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.