Andre fag

Etnografi eller Antropologi?

30. juni 2007 af Dano (Slettet)
Jeg synes begge studier lyder utroligt interessante, men er så bare i tvivl om hvad der er forskellen?

Jeg har fået afvide at de begge "laver det samme".
Men hvordan kan det så være at adgangskravene er forskellige?

Kunne være super fedt hvis der var nogle af som enten gik på Etnografi eller Antropologi studiet kunne fortælle lidt om dem?

studiemiljø, udlandsmulighed mv!

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juni 2007 af Roman Garcia

I København hedder det antropoligi og her læser man antopologi alle 5 år. I Århus hedder det entografi, men er reelt også antropologi. Her skal man have et suppleringsfag på 3. år.
Der er rigtig gode muligheder for at komme til udlandet, da man i antropologi ofte beskæftigere sig med udlandet, og derfor er det oplagt at taget et ophold i udlandet.

Med hensyn til adgangskravene, så er det jo hvert uddannelsessted, som fastsætter disse krav. Det betyder, at det enkelte uddannelsessted har valgt nogle adgangskrav, som de anser for relevante.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. juni 2007 af Peden (Slettet)

#0:
Undskyld hvis jeg er lidt af en party-killer her, men husk at tænke på arbejdsmulighederne bagefter. Det er surt at bruge 5-6-7 år på at uddanne sig til noget hvor arbejdsløsheden er 30%, og du ender med at køre taxa eller noget tilsvarende.

Ikke for at ødelægge humøret, men tænk over det.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. juni 2007 af Roman Garcia

Der er forholdsvis høj ledighed blandt, men så voldsom som Peden beskriver den, er den nu ikke.

I år er det 10,3 % af etnograferne/antroprologerne, som er ledige. Sidste år var det 13,9%. Antroprologerne får mere og mere kontrakt til det private erhvervsliv, og derfor ser det ud til, at den vil falde yderligere de kommende år.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. juni 2007 af PLØK (Slettet)

Hmm altså kan en antropolog/etnolog ikke lave alverden?
Ligesom med humanisterne.. de har også flere muligheder end man umiddelbart skulle tro, og hvad ledigheden tidligere har vist.
Der er jo også antropologi og etnografi i København, er det en kombination af dem begge?
Vil også godt vide lidt om hvad forskellen er?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. juni 2007 af Peden (Slettet)

#3:
Ja men jeg er sikker på at det er i kraft af "de gode tider". Generelt er jeg en stor fortaler for at man skal gøre det man vil, for kun på den måde bliver man god, og kun derved kan man skabe en meningsfyldt tilværelse. Men jeg kan også godt huske dengang der blev "skreget" på datamatikerne, og ledigheden blandt nyuddannede var skyhøj fordi virksomhederne kunne få dataloger istedet, der kunne det samme, og mere til.

Det jeg mener er man skal tænke sig om, så man slipper for skuffelsen senere i livet.

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. juni 2007 af PLØK (Slettet)

Peden ja det er jo fordi det er et så vigtigt grundlag for at klare sig, så det forstår jeg godt du siger.
Men mon ikke også det er et politisk spørgsmål meget af det?
Jeg tror det er fint at der er folk der kan se nogle sammenhænge mellem mennesker, kultur, og samfundsforhold, måske mer nu end tidligere.
Vi har så mange spørgsmål til hvordan vi "forvalter" vælger tilrettelægger, forebygger osv, især i vores nutidige samfund?
Hvad ved jeg .. :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. juni 2007 af Roman Garcia

#5

Det er derfor, at man har halveret antallet af optagede studerende på etnografi i Århus. Når arbejdsløsheden er på ca. 10%, så vil den formentig også falde yderligere, da der ikke blive spyttet så mange kandidater ud de kommende år. Derudover er der flere og flere virksomheder, som benytter sig af markeder uden for EU, og det er specielt her, at etnografer kan være brugbare. Derfor formoder jeg, at deres tilknytning til erhvervslivet vil tage til de kommende år.

Der er andre hummanistiske uddanelser end etnografi, hvor jeg ville være mere bange for fremtiden.

Svar #8
07. juli 2007 af Dano (Slettet)

Stadig ikke nogen, der kan give en præcis dimension af begge studiers forskelligeheder?

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. juli 2007 af Roman Garcia

#8
For at få den helt korrekt definition, bør du nok kontakte etnografistudiet i Århus, men en meget generaliserende forskel, at etnografi handler mere om studier af kulturer ud fra iagttagelser gjort i felten. Antropologi er mere om studier af kulturer ud fra teorier.
Det skal dog siges, at man læser mere antropologi i Århus, selvom det hedder etnografi. De studerende selv kalder det også antropologi i Århus. Derfor kommer du primært til at beskæftige dig med antropologi uanset, om du læser i KBH eller i Århus. Dog er mulighederne for etnografi, hvis det er det, man interessere sig for naturligvis noget større i Århus.

Skriv et svar til: Etnografi eller Antropologi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.