Matematik

Hjælp til mat-aflevering tak

06. januar 2008 af LulliexD (Slettet)
Hejj Studii..
Ehm, jeg har én mat-afl, og vil gerne spørge om nogle havde lyst til at hjælpe mig til den, da matematik som sagt før, ikke er den stærkeste side jeg har, der indgår bl.a. noget reducering & trekanter ..

Link til: http://peecee.dk/upload/view/88775

er virkelig lost mht. til alle 3 opgaver .. :/

Mange tak .

Mvh.
LulliexD

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2008 af dnadan (Slettet)

1)
Benyt første kvadratsætning og reducer mest muligt.

2)
Benyt pythagoras.

3)
Forholdet mellem ensliggende sider i 2 ensvinklede trekanter er konstant, dvs:
a1/a2=b1/b2=c1/c2=k

Svar #2
06. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

Hmm hvis jeg lige starter med 1'eren..

Hvordan kan jeg reducere noget i poten^s ( ^2 )? :s

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2008 af dnadan (Slettet)

benyt kvadratsætningen:
(a+b)^2=a^2+b^2+2ab


Svar #4
06. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

Ok tak så det kommer til at se sådan ud ikk:

p^2+q^2+2pq+4pq

og så skal jeg reducere herfra eller .. :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Bliver nu:

p^2+q^2+2pq-4pq

Men ja nu skal du reducere den.

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Prøv at se om du ikke kan bruge kvadratsætningen:

(a-b)^2=a^2+b^2-2ab

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2008 af dnadan (Slettet)

((p+q)^2-4pq)/(p-q)= (p^2+q^2+2pq-4pq)/(p-q)= (p^2+q^2-2pq)/(p-q)

Benyt nu 2. kvadratsætning:
(a-b)^2=a^2+b^2-2ab
for at komme videre, heraf kan du nu reducere lidt mere :)

Svar #8
06. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

Ok - jeg prøver lige selv, og skriver hvis jeg kommer ud i problemer :)


Svar #9
06. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

Ok - jeg prøver lige selv, og skriver hvis jeg kommer ud i problemer :)


Svar #10
06. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

dnadan :

hvordan får du det der -4pq væk i :

(p^2+q^2+2pq-4pq)/(p-q)= (p^2+q^2-2pq)/(p-q) ? jeg kan nemlig se at den bliver fjernet i den anden reducerings linie ..

Svar #11
06. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

hm jeg skal til at reducere:

p*^2+q^2-2pq/p-q

Og bruge 2. kvadratsætning ikk:
(a+b)(a-b)=a^2-b^2 ??

men hvordan gør jeg det er det rigtigt det her:

(p^2+q^2)(p^2-q^2)=p^2-q^2/p-q

= ??

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Nej. Tælleren kan (ved at bruge kvadratsætningen) også skrives:

(p-q)^2

Da nævneren er (p-q) bliver stykket altså:

(p-q)^2 / (p-q)

Ovenstående kan du nok godt se hvordan kan reduceres.

Svar #13
06. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

argh kan virkelig ikke forstå det :s

#12 ..
Hvordan og hvad mener du med at "Tælleren kan (ved at bruge kvadratsætningen) også skrives:

(p-q)^2

Da nævneren er (p-q) bliver stykket altså:

(p-q)^2 / (p-q)"


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Vi er enige om at du nu er nået frem til:

p^2+q^2-2pq/(p-q)

Tælleren (den øverste del af brøken) er:

p^2+q^2-2pq

Vi kan omskrive denne ved at bruge kvadratsætningen:

(a-b)^2 = a^2+b^2-2ab

I dette tilfælde:

(p-q)^2 = p^2+q^2-2pq

Tælleren kan altså skrives som (p-q)^2 hvilket gør at det samlede udtryk nu er:

(p-q)^2 / (p-q)

Hvilket kan reduceres til (p-q).

Svar #15
06. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

er nogenlunde ved at forstå det tror jeg :
men i tælleren herfra :

(p-q)^2 = p^2+q^2-2pq

der skal der ikke gøres noget ved nævneren ved? altså nævneren skal forblive p-q ..?

Brugbart svar (0)

Svar #16
06. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Nej det er kun tælleren vi omskriver ved at udnytte at vi kan skrive p^2+q^2-2pq som (p-q)^2.
Nævneren er altså stadig (p-q) og som skrevet i det forrige indlæg bliver udtrykket efter omskrivningen derfor:

(p-q)^2 / (p-q)

Som kan reduceres yderligere til det endelige resultat (p-q).

Svar #17
06. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

det jeg ikke kan forstå er hvordan du går fra: (p-q)^2=p^2+q^2-2pq til (p-q)^2

Brugbart svar (0)

Svar #18
06. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Jeg er ikke sikker på jeg er istand til at forklare det mere klart end jeg har gjort. Måske en anden kan sætte nogle andre ord på det.

Kig nu på udtrykket:

p^2+q^2-2pq/(p-q)

Det eneste vi gør er at vi bruger den regel der siger at:

(p-q)^2=p^2+q^2-2pq

Højresiden af denne lighed er netop vores tæller så istedet for p^2+q^2-2pq kan vi skrive (p-q)^2 i tælleren. Derfor ser udtrykket nu således ud:

(p-q)^2/(p-q)

Hvilket kan reduceres til (p-q).




Svar #19
06. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

ahhh yes! så forstå jeg endelig denne del :)

men hva så med den sidste hvordan kan du få resultatet til = p-q
fra: (p-q)^2/(p-q) .

Brugbart svar (0)

Svar #20
06. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Det er bare at benytte at x^2 / x = x. I vores tilfælde (p-q)^2 / (p-q) = (p-q).

Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.