Fysik

Mekanisk fysik

26. februar 2008 af Sulli (Slettet)
Har denne opgave:

http://www.fluii.dk/pic/FluiiDK-00000001865.jpg

Jeg har en masse forskellige formler, men er ikke helt klar over hvordan jeg præcis skal stille det formlerne op. Altså rykke rundt. Det burde ikke være så svært - men :P ja

kan i hjælpe?

Svar #1
26. februar 2008 af Sulli (Slettet)

åbenbart ikke, takker til dem som har kigget på det

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2008 af Rock-amok (Slettet)

Prøv at formulér et egenligt spørgsmål, så kan det være du kan få svar.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2008 af QaZZaQ

Du kan evt. præcisere lidt hvad du vil have hjælp til. Skriv de formler op, som du mener du skal bruge, og sig hvor det går i ged.

Svar #4
26. februar 2008 af Sulli (Slettet)

jamen som opgaver beskriver. Der er mange forskellige formler for bl.a. acceleration.

f.eks. a=(F*G*sin(theta)-Fg)/m

Men den kan jeg vel ikke bruge når jeg ikke har Fg, og har jo heller ikke my så jeg kan vel heller ikke finde normalkraften Rn.

Det er sådan jeg mener med at jeg har formler men kan ikke se hvordan jeg skal få dem løst ud fra dem.

Svar #5
26. februar 2008 af Sulli (Slettet)

kan jeg løse den ved formlen

a=F*cos(theta)/m

F er vel 80-30?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2008 af QaZZaQ

Find horisontalkomponenten af F1. F1_hori=F1*cos(theta)
F_res=F1_hori+F2 ; Hvor krafterne er vektorer og altså ahr en retning.
Derefter benyt F_res=m*a.

b,c)
A=F*s. Arbejde er lig med kraft gange vej.

d) s=½at^2, v=a*t

e) P=F*v

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2008 af QaZZaQ

b,c) Generelt hedder det A=F*s*cos(theta); altså den horisontale del af kraften.

Svar #8
26. februar 2008 af Sulli (Slettet)

har aldrig hørt om horisontalkomponenten :P,

Tak for hjælpen indtil videre i hvert fald. :)

Svar #9
26. februar 2008 af Sulli (Slettet)

kan det passe at arbejdet bliver 364Joule?

Svar #10
26. februar 2008 af Sulli (Slettet)

undskyld 315*

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. februar 2008 af QaZZaQ

Nej, det får jeg det ikke til.
a) F_res=80N*cos(30)-30N=39N
a_res=39N/13kg=3,0m/s^2

b) A_1=F1*cos(theta)*s=39J
A_2=-F2*s=-17J
A_res=F_res*s=22J

Svar #12
26. februar 2008 af Sulli (Slettet)

hvordan dælen kan du få det tal i B...altså hvis jeg prøver at skrive det ind med enheder på giver det meget mere..kan sagtens forstå formlen.

har også prøvet uden enheder, der giver den mig også lidt over 500 :s

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. februar 2008 af QaZZaQ

A_1=80N*cos(30)*0.54m=
A_2=-30N*0.54=

Svar #14
26. februar 2008 af Sulli (Slettet)

det passer jo stadig ikke med de løsninger du lige fik i følge mathcad. Men stoler på dig, og ikke mathcad, det kan drille nogle gange jo.

Jeg takker meget for hjælpen.

Svar #15
26. februar 2008 af Sulli (Slettet)

et sidste spørgsmål..hvordan vil du løse farten med den formel når du ikke har tiden t?

Brugbart svar (0)

Svar #16
27. februar 2008 af QaZZaQ

Du har to ligninger med to ubekendte. Find t fra s=½at^2, og indsæt t i v=a*t.

Svar #17
27. februar 2008 af Sulli (Slettet)

kan ikke få det til at gå op

Brugbart svar (0)

Svar #18
27. februar 2008 af QaZZaQ

jeg ville sige: s=½at^2 => t=sqrt(2s/a) indsat i v=at => v=a*sqrt(2s/a)=sqrt(2as)

Svar #19
27. februar 2008 af Sulli (Slettet)

ja, det ser logisk ud. forstår bare ikke hvorfor mathcad ikke kan finde ud af at lave endelserne, Det er da ikke så svært.

Mange tak for din hjælp!

Skriv et svar til: Mekanisk fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.