Fysik

Radioaktivitet - eksamen i morgen

29. maj 2008 af ManonN (Slettet)
Jeg har en opgave haver jeg skal finde ud af, hvor lang tid der går, før aktiviteten er faldet til 1% af aktiviteten til tiden t0. Jeg har brugt en formel der ser sådan ud: delta t=(halveringstiden/ln(2))xln(A1/A2), hvor A1/A2 er lig med den given procent (så vidt jeg har forstået). Problemet er bare at når man ganger noget med ln(1), så får man nul og det kan jo ikke passe at aktiviteten falder til 1% med det samme. Er der nogen der kan hjælpe mig? Hvis I skal bruge flere oplysninger, så bare sig til.

På forhånd tak
mvh
Manon

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2008 af mathon

A(t) = Ao*a^t

0,01*Ao = Ao*a^t

(10^(-2)) = a^t

log((10^(-2))) = log(a)*t

t = -2/log(a)

Svar #2
29. maj 2008 af ManonN (Slettet)

Okay, det var en ny formel.. Tak for den. Hvad står a for?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2008 af mathon

A(t) = Ao*e^(-kt) = Ao*(e^(-k))^t = Ao*a^t
dvs.
a = e^(-k)

se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=471857

Svar #4
29. maj 2008 af ManonN (Slettet)

Så var den slet ikke så ny alligevel.. Tak for hjælpen

Skriv et svar til: Radioaktivitet - eksamen i morgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.