Matematik

Mangler hjælp til sidste opgave

25. september 2008 af zniper911 (Slettet)

Hvornår bor der 160.000 mennesker i byen?

Forskrift: F(x) = 142.000 * 1,02^x

Mit forsøg:
 

F(x) = 160.000


142.000 * 1,02x = 160.000
                                                     Flytter 142.000 over
*1,02x = 18.000 


Svar #1
25. september 2008 af zniper911 (Slettet)

 Så her jeg går i stå :S


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2008 af mathon

160.000 = 142.000 * 1,02x

1,02x = 1,12676.......


Svar #3
25. september 2008 af zniper911 (Slettet)

 Så hvornår bor der 160.000? Efter 1,13 år?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2008 af janko (Slettet)

efter ca. 6 år


Svar #5
25. september 2008 af zniper911 (Slettet)

 Hvordan? :S


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2008 af mathon

...spørger du i fuld alvor, om en befolkning kan "hoppe" fra 142.000 til 160.000 på 1 år :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2008 af janko (Slettet)

brug logaritme


Svar #8
25. september 2008 af zniper911 (Slettet)

 Hvad kan jeg så bruge dit svar til? Skal jeg regne videre?


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. september 2008 af janko (Slettet)

#6.. haha... det kan være, at der er tale om befolkningsvækst i afrika :D

l,02x = 1,12676

x * log(1,02) = log (1,12676)

x = log (1,12676) / log (1,02)


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. september 2008 af janko (Slettet)

det gælder, at

ax = b, hvor a ≠ 1

x = log(b) / log (a) ........... i overensstemmelse med # 9


Svar #11
25. september 2008 af zniper911 (Slettet)

 det giver 11,9744

Sætter man det ind giver det 179.983,3787 ;S


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. september 2008 af mathon

...altså samleje hvert 20. år ?


Brugbart svar (1)

Svar #13
25. september 2008 af mathon

1,02x = 1,12676

log(1,02x) = log(1,12676)

log(1,02)x = log(1,12676)

x = log(1,12676)/log(1,02)


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. september 2008 af janko (Slettet)

# 13 ... har jeg prøvet at forklare :D

# 12---- hmm, det må være på anarktis :)


Skriv et svar til: Mangler hjælp til sidste opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.