Fysik

Haster:) fysik opgave:(

09. oktober 2008 af Mahia18 (Slettet)

Hej:)

Jeg har fået en opgave som jeg ikke kan få til at passe med resultatet.

På en fabrik, der fremstiller aluminiumplader, kontrollerer man pladernes tykkelse med en radioaktiv kilde. gamma-kilden udsender gamma-fotoner med energien 0,662 MevV. Halveringstykkelsen for denne stråling i aluminium er 3,5 cm. Geiger-Müller røret registerer 120 tællinger pr. sekund, når der ikke er nogen plade mellem kilde og rør. Antag, at fabrikken ønsker at fremstille alumiumplader med en tykkelse på 1,2 cm. Beregn det tælletal, som Geiger Müller-røret skal registrere pr. sekund.

Formlen ved jeg er abosorbstionslov: I =I0*0.5*(x/x½) x er tykkelsen (1.2) x½ = halveringstykkelse og I0 er de 120.

herved bliver stykket I = 120*0.5*(1,2/3,5) = 20,5714

problemet er at det giver noget med 20, men resultatet skal give 95 et eller andet. nogen der kan se hvordan jeg får det rigtige resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2008 af mathon

I(x) = 120*e-µx  = 120*e-(ln(2)/X½)x = 120*e-(ln(2)/3,5)x  = 120*e-0,198042x = 120*(e-0,198042)x  =

120*0,820335x

I(x) = 120*0,820335x

når x måles i cm


Svar #2
09. oktober 2008 af Mahia18 (Slettet)

Mange tak:)


Skriv et svar til: Haster:) fysik opgave:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.