Fysik

Radioaktivitet-opgave(hjælp!! Den skal afleveres imorgen)

13. november 2008 af ninashahin (Slettet)

Hey allesammen.
Håber der er en derude, der kan hjælpe mig med denne opgave! :D
 

Man kan bestemme alderen af  fx tøjrester i arkæologiske fund ved at måle, hvor stor en brøkdel 14C-isotopen udgør af alle carbonatomerne i tøjet. Følgende metode kan andvendes: I et apparat omdannes carbonatomer fra tøjet til C^3+ -ioner. Ionerne sorteres derefter i en annalysator efter massen.

C^3+ - ionerne transporterer elektrisk ladning gennem analysatoren med strømstryken 38μA.

a) Hvor mange C^3+ - ioner passerer gennem analysatoren i løbet 2,0 min???

En meget lille brøkdel af de analyserede ioner eer 14C-ioner. Resten kan antages at være 12C-ioner. Man kan derfor regne med, at massen af en C^3+-ion er 12,0 U. I løbet af 2,0 min. registreres 6,7*10^3 14C-ioner.

b) hvor mange 14C-ioner indeholder 1,00 g af carbon i tøjet?


Håber virkelig, at der er nogen der kan hjælpe mig!! ;D

På forhånd tak
Nina


Svar #1
13. november 2008 af ninashahin (Slettet)

Er der virklig ingen der kanhjælpe?? Please


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2008 af mathon

q = I*t = (38*10-6 A)*(120 s) = 0,00456 As = 0,00456 C

antal C3+-ioner = (0,00456 C)/(3*1,60218*10-19 C/stk) = 9,48709*1015 stk


Svar #3
13. november 2008 af ninashahin (Slettet)

Grunden til at man ganger med 3 i nævneren er det fordi der er 3 elementarladninger på C^3+?

Kan du også give fif om B)?

Og tusind tak ;D


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2008 af mathon

samlet massen = (9,48709*1015 stk)/(6,02214*1023 stk/(12 g)) = 1,89044*10-7 g

antal 14C pr g: (6,7*103 stk)/(1,89044*10-7 g) = 3,54414*1010 stk/g


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2008 af mathon

samlet massen   →   samlet masse


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2008 af mathon

samlet massen = (9,48709*1015 stk)/(6,02214*1023 stk/(12 g)) = 1,89044*10-7 g

samlet massen = (9,48709*1015 stk)/(6,02214*1023 stk/(12 g)) = 1,89044*10-7 g
 


Svar #7
13. november 2008 af ninashahin (Slettet)

Hvor for man 6,02214*10^23 fra ???


Svar #8
13. november 2008 af ninashahin (Slettet)

*FÅr


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. november 2008 af mathon

1 mol indeholder NA = 6,02214*1023 enheder    Avogadros tal

i denne sammenhæng

6,02214*1023 C-atomer har massen 12 g


Svar #10
13. november 2008 af ninashahin (Slettet)

OAky så er jeg god med !! Tusind tak for hjælpen. Og forresten Så klarede jeg min matematik prøve med glans takket være din hjælp ;D


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. november 2008 af mathon

...der kan man se...:-)

..du må have været dygtig...


Svar #12
13. november 2008 af ninashahin (Slettet)

Siger i hvert fald tak for, at du fjernede tvivl ;D


Skriv et svar til: Radioaktivitet-opgave(hjælp!! Den skal afleveres imorgen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.