Matematik

Bestmme a i f(x)=a^x

30. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Om eksponentialfunktionen f(x)=ax oplyses, at f(2/3)=2. Bestem a. Angiv en ligning for tangenten i punktet.

For at finde a har jeg sagt: x(2/3)=2 ⇔ x=2,83 er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af Isomorphician

Kig på forskriften for f(x).

Der står f(x) = ax.

Du bytter om på x og a når du indsætter værdierne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

f(2/3)=a2/3 = 2. Løs ligningen


Skriv et svar til: Bestmme a i f(x)=a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.