Matematik

udvikling/vækstrate.. hjælp

09. februar 2009 af bcch (Slettet)

hej. sidder med en mat aflevering hvori der er en opgave som jeg ikke helt kan finde ud af. håber nogle vil hjælpe mig

1) udviklingen i verdens befolkningstal havde i 1960 en årlig vækstrate på 2%, mens den årlige vækstrate i 2004 var 1%

a) bestem fodoblingstiden for væksten i verdens befolkningstal, hvis vækstraten havde fortsat med at være 2% om året efter 1960
jeg har fået det til 35 - er det rigtigt?

I 2004 var der 6 milliarder mennesker i verden
b) hvor mange vil der være i verden i 2050, hvis væksten fortsætter med at være 1% om året efter 2004?
jag har fået: y=6mia. *1,010^46 = 9,48 mia. - er det rigtigt?

i en model for udviklingen i verdens befolkningstal antages det, at der er en linær sammenhæng mellem vækstraten og tiden (målt i antal år efter 1960)
c) hvornår er vækstraten ifølge modellen nået på 0,1% - hvordan gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2009 af Isomorphician

a) Ja

b) Ja

c) Sæt 1960 til år 0. Dermed får du to punkter:

P1(0, 2)

P2(44, 1)

Udregn nu en lineær funktion ud fra de to punkter, og sæt denne funktion lig 0,1.


Svar #2
09. februar 2009 af bcch (Slettet)

ok. tak. men hvordan skal jeg sætte 1960 til 0 og hvordan får jeg de punkter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2009 af Isomorphician

Du kan også lave punkterne

P1(1960, 2) = (år, vækstrate)

P2(2004, 1) = (år, vækstrate)


Svar #4
10. februar 2009 af bcch (Slettet)

ok, men jeg forstår stadig ikke noget af det. hvordan skal jeg regne ounkterne ud og ?


Svar #5
10. februar 2009 af bcch (Slettet)

punkterne**


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2009 af Isomorphician

Du skal finde en funktionsforskrift af typen y = ax + b.

Husker du hvordan man finder a og b?


Skriv et svar til: udvikling/vækstrate.. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.