Fysik

Energiforbrug formel Nemts 8. klasse fysik

07. marts 2009 af ginsigtor (Slettet)

En hårtørrer:

Det tager den 1.5 timer at opvarme stuen til 22 grader. Den er tilsluttet 220V og strømstyrken gennem den er 11A

Hvad er energiforbruget i opvarmningen?

Hvor stor er modstanden i varmeblæseren?

 

Hvis I svarer, kan I så også forklarer hvad i gør, og medtage udregninger ; ) Tak
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2009 af Mherold (Slettet)

Hårtørrerens effekt er: P = U*I

Da effekt er: P = ΔE/ Δt

bliver energiforbruget

ΔE = P*Δt

hvor Δt = 1.5 timer. Husk sammenhængende enheder!

Hvis man regner hårtørreren som en resistor:

U = R*I, dvs

R = U/I


Skriv et svar til: Energiforbrug formel Nemts 8. klasse fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.