Matematik

Trekant, den sidste side

06. september 2009 af assmus (Slettet)

Jeg kender 2 sider på trekanten og vinklen af den eneside.
kender AB, AC og <A.
Skal finde BC
Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af mathon

BC = a
AC = b
AB = c

a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)


Svar #2
06. september 2009 af assmus (Slettet)

JEg får da et enormt højt tal så...


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af mathon

a = (b2 + c2 - 2bc·cos(A))0,5


Svar #4
06. september 2009 af assmus (Slettet)

Hvad hvis jeg kender vinklen C og længden på c. Kan jeg så regne a ud? Eller skal man have 3 tal at gå ud fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2009 af kleif

Du kan bruge dette værktøj til at beregne den sidste side:
 

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=717007

Regnestykket vil også fremgå.


Skriv et svar til: Trekant, den sidste side

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.