Matematik

Hjælp til en sidste opgave plz

25. oktober 2009 af nicolairasmussen (Slettet)

vektor a = ( 2, -5 ) , vektor b = ( -6, 4 ) og vektor c = (11, 0)

beregn arealet af dette parallogram


arealet |(2·4) - ((-5)·(-6))| = |-22| = 22
 

beregn længden af hver af diagonalerne i parallogrammet ?

formel:    kvadratrod af (a1^2 + a2^2 )

a+b = ( 2, -5 ) + ( -6, 4 ) = (-4, -1) =   (-4)^2 + (-1)^2   = kvadratrod af 17

a-b =  ( 2, -5 ) - (-6,4 ) = ( 8, -9 ) = ( 8 ) ^2 + (-9) ^2  = kvadratrod af 145


bestem tallene s og t, således at vektor c = vektor sa + vektor tb

den sidste opgave har jeg problemer med, forstår den simpelthen ikke ,s


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2009 af NejTilSvampe

jeg har ikke haft om vektorregning endnu så det er sådan lidt på gehør.

vA=vektor a

vB=vektor b osv.

vC = s*vA + t*vB

vC = (2s,-5s) + (-6t,4t)

2s-6t = 11  og  -5s+4t=0

så løser du vel bare ligningssystemet :S Det er mit bud ihvertfalde.


Skriv et svar til: Hjælp til en sidste opgave plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.