Matematik

Bestem a i en tangentligning: 4y = 4x + a

27. oktober 2009 af Saraoa (Slettet)

Hey. Jeg har fået en opgave der lyder:

Linjen med ligningen 4y = 4x + a er tangent til grafen for f(x) = √x. Bestem a

Hvordan gør jeg det, når der er to ubekendte værdier på højre side af lighedstegnet??

Mvh. Sara


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2009 af peter lind

Af linjens ligning kan du se at hældningen af tangenten er 1. Der må så gælde at f'(x) = 1 for det sted hvor tangenten rører grafen for f.


Skriv et svar til: Bestem a i en tangentligning: 4y = 4x + a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.