Fysik

Sr-90 atom

20. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Opg: I en forbindelse med en ulykke indtager en person 1,32 ug SR-90, der optages i knoglerne. 

Isotopen Sr-90 B- henfalder med halveringstiden 28, 5 år. 

Oplyses udfra opslag i databogen at  et atom Sr-90 vejer 89,91 u, og 1 u = 1,66 * 10 ^-27 

(u = unit)

a) beregn antallet af Sr-90- atomer som personer har optaget. 

Ved ikk hvordan jeg beregner det, har virkelig brug for et hint... På forhånd tusind tak (: 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2009 af mathon

No = (1,32 g)/(89,91 g/NA) = 8,84131·1021


Svar #2
20. november 2009 af P.L. (Slettet)

Er N0 = antal styk som personen har optaget? 

Altså udregningen er færdig? personen har optaget 8,84131 * 10^21 stk Sr-90 atomer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2009 af mathon

Ja
...........

NA er Avogadros tal


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2010 af bruno-x (Slettet)

hvorfor bruger du avogadros tal?


Skriv et svar til: Sr-90 atom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.