Fysik

Fysik opgave

07. februar 2010 af CJ3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En baglygte til en cykel kunne have 4 lysdioder med en effekt på 44,6 W.
En gammeldags baglygte har en glødetrådspære med påskriften 2,5 V - 0,3 A.
Sammenlign de to baglygters effektforbrug.
 

Hvordan regner man ud hvor stor en effekt glødetrådspæren bruger??


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af peter lind

Effekt = spænding*strømstyrke.


Svar #2
07. februar 2010 af CJ3 (Slettet)

så det er V * A ?? Og får man resultatet i W?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2010 af bboblzs (Slettet)

Det er lige hvad du gør når du bruger enhederne V og A


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2010 af HTXelev (Slettet)

 V * A = W

2,5 * 0,3 = 0,75 W


Skriv et svar til: Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.