Fysik

Energiniveau i atomer

10. marts 2010 af Larsensk (Slettet)

Jeg skal skrive SRO om hvordan elektronerne excitere. Balmer og Rydberg kan bruges når der er tale om hydrogen, men jeg har udført flammefarve forsøg med henholdsvis lithium, natrium, kalium og kobber. Jeg vil eftervise farverne ved udregninger og ville bruge E = h * f.  På den måde ved jeg kunne bestemme bølgelængden og deraf farven..

Mit problem er nu at jeg ikke ved hvilke energiniveauer der befinder sig i de forskellige skaller for de oplyste stoffer? kan finde denne oplysning for hydrogen kun og ikke de andre .. nogen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af Jerslev

#0: Det er ikke sådan uden videre at svare på. I brint har du kun en elektron, der derfor kun kan være i bestemte baner med bestemte energier (Bohrs atommodel), men så snart du får flere elektroner, bliver det mere besværligt. Jeg tror derfor ikke, at du vil kunne finde en oversigt over elektronenergier i fler-elektronsystemer.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
10. marts 2010 af Larsensk (Slettet)

var også det ejg så småt var kommet frem til .. har endnu ikke været i stand til at finde det for andre end hydrogen der som du siger kun har en enkelt atom. Hmm..


Skriv et svar til: Energiniveau i atomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.