Matematik

HJÆLP MATEMATIK

22. august 2010 af Brateslav (Slettet)

Nogen der kan forklare mig, hvordan jeg finder b-værdien, uden at give mig resultatet.

a(a-b) = 23. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2010 af kimor (Slettet)

Du mener vel et udtryk for b? For en egentlig værdi af b, kan man ikke finde, idet du ikke kender a.


Svar #2
22. august 2010 af Brateslav (Slettet)

 I opgaven står der: De to positive hele tal a og b opfylder, at a(a-b) = 23. Find b.


Svar #3
22. august 2010 af Brateslav (Slettet)

Men ja, et udtryk for b. Hvordan gør jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2010 af kimor (Slettet)

Du skal gange parentesen ud og herefter isolere b


Svar #5
22. august 2010 af Brateslav (Slettet)

 a^2*-a(-b) = 23 ?


Svar #6
22. august 2010 af Brateslav (Slettet)

 a^2*a(-b) = 23 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2010 af kimor (Slettet)

Jeg ville nok gøre sådan her:

a2+a*(-b) = 23


Svar #8
22. august 2010 af Brateslav (Slettet)

Hvordan finder jeg så værdierne på de forskellige symboler, er der ikke en metode til det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2010 af kimor (Slettet)

Du er ikke helt færdig jo.

Udtrykket for b havde vi fra før til:

a2+a*(-b) = 23

Dette bliver ved isolering af b til:

(a2-23)/a = b

Ovenfor har vi nu fundet et udtryk for b. Du kan som sagt ikke finde en værdi (tal) for b idet du har to ubekendte i denne ene ligning. Du bliver da nødt til at kende a


Svar #10
22. august 2010 af Brateslav (Slettet)

Jamen, hvilken metode benytter du til at finde en a-værdien da, så du kan finde den anden ubekendte værdi for b.


Svar #11
22. august 2010 af Brateslav (Slettet)

Kan jeg så indsætte et vilkårligt tal i denne ligning, eller hvilken metode skal jeg benytte mig af.


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. august 2010 af kimor (Slettet)

Du kan IKKE finde en værdi for a, men derimod et udtryk for a på samme måde som med udtrykket for b.

Du kan IKKE finde værdier for nogle af de to tal da du har én ligning med to ubekendte. For at kunne finde reelle værdier skal du enten kende en af værdierne eller også have en ligning mere.


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. august 2010 af NejTilSvampe

 a(a-b) = 23

a-b = 23/a

-b = 23/a - a

b = -(23/a) + a = (a2-23a)/a

der er ingen grund til at gange ind i parentesen, er min pointe bare :p det er for bøvlet imo.

@Brateslav, når du har 2 ubekendte, SKAL du have 2 ligninger for at kunne finde en værdi for dem.


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. august 2010 af kimor (Slettet)

Det er selvfølgelig individuelt hvad man foretrækker, ja :)

Tror han er ved at have fattet pointen med to ligninger og to ubekendte nu!


Skriv et svar til: HJÆLP MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.