Matematik

Model for udviklingen

09. november 2010 af Droemmepigen (Slettet)

Fra april 2005 og 20 måneder frem faldt ledigheden i DK med tilnærmelses med 2900 personer pr. måned. I april 2005 var der 165.200 ledige 
op-stil en model, der beskriver udviklingen i antal ledige i den nævnte periode. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Når forøgelsen udgør et fast antal (2900) pr. måned, er det en lineær udvikling, det drejer sig om.

Vi skal altså bruge funktionen y = ax + b og finde a og b.

a får vi forærende - det er 2900 (ledige pr md.)

b er det samme som y = 0x + b, altså start-antallet, da månederne var = 0 i april 2005

Altså får vi y = 2900x + 165200, hvor x er antal mdr.
======================================

;-)


Svar #2
09. november 2010 af Droemmepigen (Slettet)

 TAK!


Skriv et svar til: Model for udviklingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.