Matematik

Matematik aflevering til på tirsdag!

09. januar 2011 af SabMo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Turen går til Skotland

1: Inden afrejsen holder ungdomsklubbens Skotlandsgruppe fest for familie, venner og bekendte. De sælger, øl, sodavand, chips og popcorn. På chips og popcorn tjener de 2kr pr. solgte bæger. På øl og sodavand tjener de 2kr. pr. flaske. De sælger 55 øl, 107 sodavand, 19 bærgere popcorn. 

Priser:

øl: 7 kr

chips: 4 kr

Sodavand: 5 kr

Popcorn: 4 kr.

a: Hvor mange penge skal der være i kassen når den bliver gjort op?

b: Hvor stort er overskuddet de kan tage med på turen til Skotland?

4: På bustuen arrangere Allan et spil om lakridser. Han modtager en lakrids af spilleren og kaster en tændstiksæske op i luften. Lander den på en af de store, flade sider, beholder han lakridsen. Lander den på en af de andre får spilleren sin egen lakrids plus to mere tilbage i gevinst.

a: Kast en tændstiksæske et antal gange og opstil et skema med dine resultater.

b: Vil du deltage i Allan konkurrence? Hvorfor/hvorfor ikke?

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Hvad har du svært ved?


Svar #2
09. januar 2011 af SabMo (Slettet)

 Alt det der! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Opgave 1

Opstil en ligning eller funktion, hvor x er antal solgte vare * p som er prisen og 2+ er fortjenesten pr. solgt vare

F = x * (p +2)

Indsæt nogle tal og prøv det af fx med øl:

Fortjeneste = 55 * ( 7 + 2 )

495 = fortjeneste

Altså noget i den retning, bare ret mig hvis jeg har lavet en fejl :D


Skriv et svar til: Matematik aflevering til på tirsdag!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.