Fysik

Kan du forklare fusion for mig?

17. januar 2011 af Pearlywolf (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej, 

Jeg er i gang med en fysikrapport om kernefysik og radioaktivitet, men kan ikke finde hoved og hale i hvad fusion er D: Jeg skal også skrive et eksempel, men jeg ved bare ik hvad.. 

HELP S:


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2011 af Lubas (Slettet)

 søg


Svar #2
17. januar 2011 af Pearlywolf (Slettet)

 jo tak, det har jeg gjort. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2011 af Oblectamentum (Slettet)

"De materialer man laver et plasma af i fusions maskiner er sædvanligvis hydrogen (1 positivt ladet kerne = proton, 1 negativt ladet elektron i bane rundt om kernen), tung hydrogen = deuterium (samme som hydrogen, dog med en ekstra neutral partikel = neutron i kernen) og supertung hydrogen = tritium (samme som hydrogen, dog med to ekstra neutrale partikler = neutroner i kernen).

I et plasma af D (deuterium) og T (tritium) er temperaturen af partiklerne så stor (over 100 millioner grader), at D og T kernerne kan smelte sammen (fusionere) til en He (helium) kerne og en ekstra neutron. Denne sammensmeltning frigiver energi. Det er den fusions energi man håber på at kunne udnytte i fremtiden. Processen er det omvendte af hvad der foregår i et almindeligt kerne kraftværk; her deler man en stor partikel i to mindre (det kaldes fission)"

Snuppet fra den her hjemmeside, den kan være meget brugbar!

http://www.npb.dk/fusion/fusion.html


Skriv et svar til: Kan du forklare fusion for mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.