Matematik

Matematik eksamen

29. april 2014 af JoRoBo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Punktet P ligger på grafen for g. Værdien af x-koordinaten Xp for punktet P. 

Xp = 5,78 cm

Opgaven lyder på:

Bestem en ligning for tangenten til g i punktet P 

Her helt lost i hvordan man kommer frem til ligningen. 

pls.... hjælp 

Vedhæftet fil: 1469504.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man kender forskriften for funktionen g(x), indsætter man i tangentligningen

        y = g'(Xp) · (x - Xp) + g(Xp)


Svar #2
30. april 2014 af JoRoBo (Slettet)

Jeg har kun forskriften for f(x)

Som lyder på f(x)=-(6,2/49)*x^2+6,2

Hvordan finder jeg så g(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du må bedst selv vide, hvad det er, du kalder for g.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det fremgår af denne beskrivelse https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1473672

at det vist er parabelen, der kaldes g.


Skriv et svar til: Matematik eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.