Matematik

Matematik aflevering.... Funktioner

15. marts 2015 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer :D

Jeg har en matematik aflevering, hvor en af opgaverne fik mig til at give op. Jeg håber at I kan hjælpe mig med den. Jeg har taget et screenshot af den (håber det er god nok, til I kan læse den)

På forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man skal bestemme en lineær forskrift gennem to kendte punkter.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2015 af anonym000

a) Hint: brug a=(y2-y1)/(x2-x1) og b=y1-ax1.

b) Hint: g(x) skal sættes lig med ... og ligningen ... skal løses mht. ...

Husk: "Jonathan giv aldrig op" ( https://www.youtube.com/watch?v=0AABLkuZbZg )

- - -

...............


Svar #3
15. marts 2015 af 102938475 (Slettet)

#2 

Jeg er ikke sikker på hvad det er man skal indsætte på y2 og y1's plads, det samme med x'erne....


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

For funktionen f(x) kender man de to punkter (0 ; 46) og (75 ; 70) . Bestem nu den lineære forskrift

         f(x) = ax + b

gennem de to punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2015 af anonym000

#3

Hvis #4 ikke hjælper så prøv at slå "Lineære funktioner" op i din matematikbog.

- - -

...............


Svar #6
15. marts 2015 af 102938475 (Slettet)

Jeg ved ikke om jeg har regnet det rigtigt ud. Men kan det passe, at forskriften er lig med y=8/25x+46???


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt. Løs derefter ligningen f(x) = g(x) .


Svar #8
16. marts 2015 af 102938475 (Slettet)

Hvordan gøre jeg det.... Jeg tror ikke, at jeg er sikker på  hvordan man gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Benyt udtrykkene for f(x) og g(x) til at løse ligningen  f(x) = g(x) , dvs.

        (8/25)x + 46 = 0,053x + 76 .

Isoler x i denne ligning. Benyt, at x er antal år efter 1900.


Svar #10
16. marts 2015 af 102938475 (Slettet)

Når jeg isolere x, får jeg følgende  \frac{8}{25}x -0,053x=76-46... Mener du så med, at x er antal år efter 1900, at x er lig med 75???? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej. Du skal jo løse ligningen færdig.

        (8/25 - 0,053)x = 76 - 46 = 30

dvs.

        (0,32 - 0,053)x = 30

        0,267x = 30

        x = ...

Den fundne værdi af x lægges så til 1900 for at finde det pågældende årstal.


Svar #12
16. marts 2015 af 102938475 (Slettet)

Eller for at være mere præcis, 0,267000x=30


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det bliver det nu ikke mere præcist af. Det er givet helt eksakt i #11.


Svar #14
16. marts 2015 af 102938475 (Slettet)

Okay.... #12 var ment til #10.... dit svar kom ikke frem før et stykke tid efter, så jeg så det ikke noget før... Men tusind tak :D du har virkelig været et stort hjælp.


Skriv et svar til: Matematik aflevering.... Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.