Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Hjælp til at finde sociologiske teorier om identitetsdannelse i senmoderne samfund, der kan bruges i samarbejde med Eksil

09. december 2015 af kristineev (Slettet)

Hej :-) 

Jeg skal i min SRP skrive om identitetsdannelse i det senmoderne samfund, hvor jeg har læst roman Eksil af Jakob Ejersbo. Jeg skal redegøre for sociologiske teorier om identitetsdannelse i senmoderne samfund, som jeg så senere skal bruge i min analyse af bogen. Men synes det er lidt svært, at finde noget teori der passer til, da den måske ikke er helt så senmoderne som jeg havde regnet med. 

Håber nogen kan hjælpe :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2015 af laurabloch (Slettet)

I min SRP i 2014 brugte jeg Anthony Giddens (adskillelse af tid og rum, social udlejring og øget refleksivitet), Thomas Ziehe (kulturel frisættelse, ontologisering, subjektivisering og potensering) og til sidst Lars Dencik (dobbeltsocialiseringens påvirkning på det senmoderne menneske). 

I min diskussion, satte jeg min romans hovedpersons adfærd op mod teorierne, og diskuterede om de stemte overens eller ej. 

Du skal være velkommen til at søge inspiration i min SRP. Den burde være vedhæftet :-) 


Skriv et svar til: Hjælp til at finde sociologiske teorier om identitetsdannelse i senmoderne samfund, der kan bruges i samarbejde med Eksil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.