Matematik

b i parabel.

28. maj 2011 af littlejohnn (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle!
i forskriften for en parabel:
y=ax^2+b.
Gælder det at b er hældningen for tangenten i parablens skæringspunkt med y aksen.
men hvad kan jeg bruge den information til? Altså hvad kan jeg mere sige om b?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2011 af mathon

 for
                       f(x) =  ax2 + b   
er               

                       f '(x) = 2ax

                       f '(0) = 0      og ikke b

men for
                       f(x) = ax2 + bx + c
er
                      f '(x) = 2ax + b
med
                      f '(0) = b


Svar #2
28. maj 2011 af littlejohnn (Slettet)

#1 Ja det er rigtigt, min fejl.
jeg mente selvfølgelig f(x)=ax^2+bx+c.

så f ' (0)=b
Men hvad kan man sige om b her udover at det hældningen i tangentens skæring med y-aksen..?

og hvad angiver desuden b i f(x)=ax^2+b, nu vi er ved den?-


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:Andengradsfunktioner.doc

Skriv et svar til: b i parabel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.