Matematik

Eksponentielle udvikling

12. august 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.
For den eksponentielle udvikling f gælder, at vækstraten er -7%, og at f(3) = 246,3.
Bestem funktionsværdierne f(4), f(7) og f(10).


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. august 2011 af mathon

                          f(x) = y = b·0,93x
samt
                                   246,3 = b·0,933


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

                     f(x) = 306,2·0,93x

      funktionsværdierne bliver så

                     f(4) = 229,1

                     f(7) = 184,2

                     f(10) = 148,2


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. august 2011 af mathon

                                 b = 246,3/0,933 = 246,3·0,93-3

                                 f(x) = 246,3·0,93-3·0,93x

                                 f(x) = 246,3·0,93x-3

                                 f(4) = 246,3·0,934-3

                                 f(7) = 246,3·0,937-3

                                 f(10) = 246,3·0,9310-3                      uden decimalafrunding


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. august 2011 af Krabasken (Slettet)

#3

- men der skal jo afleveres et facit og ikke en mellemregning,

så vi kommer vel ikke uden om decimalafrundingen - ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fra mellemregningen skulle trådstarter vel selv være i stand til at regne sig til facit. Det er altid godt at skrive det eksakte resultat først, efterfulgt af en talværdi til en vis afrunding.


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. august 2011 af Krabasken (Slettet)

- Helt enig - og netop derfor slipper vi ikke uden om afrundingen i den sidste ende.

Og det var faktisk det, jeg skrev ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. august 2011 af mathon

      ...uden forudgående decimalafrunding - forstås


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. august 2011 af Krabasken (Slettet)

Nemly ;-)


Skriv et svar til: Eksponentielle udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.