Matematik

eksponentiel udvikling

30. august 2011 af abuu (Slettet) - Niveau: A-niveau

om den eksponentielle udvikling f oplyses, at grafen går igennem punkterne (2, 1/8) og (-2,32)

1. bestem en regneforskrift for f

2. angiv vækstrate

3. bestem halveringsskonstanten 

SØGER HÆLP :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du har en funktion af typen y = b·ax , hvor du regner fremskrivningsfaktoren a samt b-værdien ved udtrykkene

a = x2 - x1√(y2/y1)

b = y/ ax1

Vækstraten finder du som r = (a - 1) · 100% .

Halveringskonstanten er givet ved formlen

T1/2log(1/2)/log(a)


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.