Matematik

Matematik opgave om facebook

18. september 2011 af ung (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude. Jeg vil godt be om hjælp til opgave 2. Jeg er ikke sikker på hvordan den regnes, men er ret sikker på det er eksponentiel funktion, som jeg skal bruge.

Opgave kan ses her: http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF11/110906_2hf112_MAT_C.ashx


Svar #1
18. september 2011 af ung (Slettet)

bede*


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2011 af njepsen (Slettet)

a) a er stigningen - positiv = positiv tilvækst. 300.841 er antallet af danske personer på facebook, december 2007.

b) solve(1000000=300841*(1.147)^(x),x) = 8,75 måneder

c) solve(y = 300471*(1.147)^(22), y) = y=6147976.764043

Ja, du har ret, at det er en eksponential funktion: y = b*a^x.

idet der er tale om et virkeligt "projekt", skal du ikke kommentere på grafens udseende, men se det fra en virkelig synsvinkel.

I opgave b isolere du 1000000, da y = 300841*1.147^x er antallet af brugere efter x måneder.

I opgave b, skal du finde ud af, hvad antallet af brugere er efter 22 måneder. Altså skiftes x ud med 22: f(x) = b*a^x; f(22) = b*a^22.

 

 


Svar #3
18. september 2011 af ung (Slettet)

Okay, tusinde tak for hjælpen! (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2011 af Martiinn (Slettet)

Har du hele opgaven? Altså den opgave du snakker om? Er det noget du har taget ud fra en eksamen?:-)


Skriv et svar til: Matematik opgave om facebook

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.